ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Αξίζαμε κάτι καλύτερο» είπε ο Ζιώγας για την ήττα από τον Εργοτέλη

Στεναχωρημένος από την ήττα κόντρα στον Εργοτέλη εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Μιχάλης Ζιώγας. Ο τεχνικός των «βυσσινί» ανέφερε ότι η ομάδα δεν άξιζε να χάσει και ότι ήταν άτυχοι.

«Είμαστε στεναχωρημένοι από το αποτέλεσμα. Δυστυχώς δεν ευτυχήσαμε να προηγηθούμε στο 5΄στην προσπάθεια του Τσιμπάμπα. Είχαμε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο όπου βγάλαμε φάσεις. Στο ημίχρονο είπαμε ότι θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι αφού πρόκειται για ποιοτική ομάδα. Έτσι όπως εξελισσόταν το ματς θα μπορούσαμε στο τέλος να πάρουμε κάτι καλύτερο. Δεχτήκαμε ένα γκολ όπως στο ματς με τον Θρασύβουλο με σουτ από μακριά. Ήμασταν άτυχοι. Στη συνέχεια πιέσαμε αλλά η αντίπαλη ομάδα ήταν δυνατή στην άμυνα και δυστυχώς δεν τα καταφέραμε.

Γιατί στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα κάθεται πίσω;

«Υπάρχει ποτέ περίπτωση να λέει ο προπονητής να γυρίσεις πίσω; Οι συνθήκες σε αναγκάζουν να αλλάξεις τρόπο παιχνιδιού. Εγώ ξέρω ότι όταν πιέζεις αποφεύγεις τον κίνδυνο στην περιοχή σου. Αύριο που θα έχουμε πιο καθαρό μυαλό θα πούμε περισσότερα. Δεν πιστεύω ότι η ομάδα δικαιούνται να είναι σε αυτή τη θέση. Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι. Θα μάθουμε μέσα από τα λάθη μας ώστε να τα διορθώσουμε».

Ο Εργοτέλης μας πίεσε αρκετά ψηλά από το πρώτο μέρος. Ένα σχόλιο πάνω σε αυτό;

«Πόσες φάσεις μας έκανε ο Εργοτέλης σήμερα;. Εμείς είχαμε 10 τελικές για γκολ και στο δεύτερο είχαμε φάσεις, αν και δεν ήμασταν καλοί. Δεν πήραμε βοήθειες. Παρόλα αυτά πιέσαμε μέχρι το τέλος».

Τσιμπάμπα και Ζεκίνια είναι αμετακίνητη στην ενδεκάδα. Ειδικά ο Πορτογάλος ήταν αρνητικός. Θα συνεχίσετε να τους δίνετε ευκαιρίες;

«Και εμένα σαν προπονητή με απασχολεί. Για αυτό και στο προηγούμενο ματς τον άλλαξα όπως και σήμερα για να πάρουμε περισσότερη βοήθεια. Το θέμα είναι ότι αυτός που μπαίνει θα πρέπει να είναι καλύτερος από αυτόν που βγαίνει».

Σήμερα είχαμε 14 τελικές για γκολ. Όμως μέχρι στιγμής Ζουρούδης και Τσίγκας δεν έχουν πετύχει γκολ. Ίσως το πρόβλημα είναι ότι δεν ήμαστε ουσιαστικοί στην επίθεση;

«Σίγουρα ο Τσίγκας είναι μεγάλη απώλεια γιατί είναι ένας παίκτης που θα μας βοηθούσε. Γενικά το γκολ είναι πολύ δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή. Το θέμα είναι να μπορείς να κάνεις φάσεις. Από την προσπάθεια είμαι ευχαριστημένος. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι όπως και με Παναχαϊκή, με Νίκη Βόλου και με Θρασύβουλο αλλά και σήμερα είχαμε φάσεις, αλλά δεν μπήκε το γκολ».

Θεωρείται ότι η ΑΕΛ είναι στην προβλέψιμη στην ανάπτυξή της;

«Όταν έπαιζα εγώ κάναμε ευκαιρίες και ξέραμε ότι θα σκοράρουμε. Σήμερα η ΑΕΛ όταν κάνει 10 φάσεις είναι προβλέψιμη; Σήμερα όλη την εβδομάδα είχαμε δουλέψει ότι ο Εργοτέλης έχει ένα μειονέκτημα ότι έχει αργά στόπερ. Για αυτό και προσπαθήσαμε να παίξουμε με κάθετες μπαλιές. Πολλές φορές βέβαια άλλα σχεδιάζεις και άλλα βγαίνουν. Πρέπει να έχεις και την ποιότητα για να τα καταφέρεις».

Μεταγραφές θα κάνει η ΑΕΛ;

Κάποτε σε αυτή την ομάδα που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια θα πρέπει να δώσουμε ώθηση στα δικά μας παιδιά, όπως ο Τσιάρας. Που ήρθαν από το πουθενά και κάνουν κατάθεση ψυχής. Δεν μπορώ να συναινέσω σε παίκτες αμφιβόλου αξίας και να έρχονται εδώ για να συμπληρώνουν τα ένσημα τους. Θα δώσω ευκαιρίες και σε άλλα παιδιά. Είμαστε στενοχωρημένοι γιατί δεν έπρεπε να χάσουμε. Αυτά τα παιδιά σηκώνουν το βάρος αυτής της ομάδας. Ίσως τα μυαλά μας να είχανε πάρει αέρα».

Ο κόσμος νιώθει ότι η ΑΕΛ δεν μπορεί να μείνει ξανά στη Β’ Εθνική. Και κάνω αυτή την ερώτηση σχετικά με την τοποθέτησή σας για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου.

«Αυτό είναι σε συνάρτηση με το οικονομικό. Δεν μπορώ να απαντήσω ποιες είναι οι δυνατότητες της ομάδας. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι θα πρέπει οι παίκτες που θα έρθουν να δώσουν ώθηση στην ομάδα».

Παγώνης

«Εγώ από τη μεριά θέλω να πω είναι ότι είναι πιο εύκολο είναι να καταστρέψουμε ότι έχουμε χτίσει. Την Παρασκευή έχουμε ένα δύσκολο ματς στα Ψαχνά και δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Θα πρέπει να σκύψουμε τα κεφάλια και να δουλέψουμε πάνω στις αδυναμίες μας. Κατά τη γνώμη μου ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο. Ο Εργοτέλης δεν είχε κλασική ευκαιρία. Και πιστεύω ότι δικαιούμασταν κάτι καλύτερο από το παιχνίδι.

sportlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις