ΛΑΡΙΣΑ

Απεργούν την Τετάρτη οι Λαρισαίοι γιατροί

Χωρίς ειδικευόμενους τα νοσοκομεία την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, στηρίζει τις κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΣΥ, όπως αυτές προκηρύχθηκαν απ’ το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ στην συνεδρίασή της 21-11-2012 και καλεί όλα τα μέλη του που εργάζονται στον δημόσιο τομέα (Νοσοκομεία, Κ.Υ., Π.Ι.) να πάρουν μέρος μαζικά σ’ αυτές.

1.            Γενική Απεργία την Τετάρτη 28-11-2012

2.            «Πανελλαδική μέρα λειτουργίας των Νοσοκομείων χωρίς ειδικευόμενους», την Παρασκευή 30-11-2012.

Ο ΙΣΛ, επαναδιατυπώνει για μια ακόμα φορά ότι, οι επιπτώσεις των μνημονιακών περικοπών των δημοσίων δαπανών για την Υγεία είναι δραματικές.

Το ΕΣΥ διαλύεται την ώρα που η κοινωνία το χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε, την ώρα που η ζήτηση υπηρεσιών αυξάνεται πάνω από 30%, ενώ παράλληλα η Υγεία παραδίνεται καθημερινά στα χέρια των πάσης φύσης εμπόρων.

Το ιατρικό επάγγελμα-λειτούργημα μέρα με τη μέρα φθίνει, ενώ οι  αμοιβές των λειτουργών υγείας ακρωτηριάζονται.

Η προοπτική και τα οράματα των νέων γιατρών, χάνονται μέσα σ’ ένα κράτος βουλιαγμένο στον βούρκο της υπερχρέωσης, της μίζας, της φοροδιαφυγής, της σπατάλης, της διαφθοράς, της διαπλοκής της αναποτελεσματικότητας και της εκλογικής πελατείας.

Σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος, αντιδρά για μια ακόμα φορά στην ταπείνωση της Ελλάδας, στην λεηλάτηση του εθνικού μας πλούτου, στην υποταγή του ελληνικού λαού, καθώς και στην εξαθλίωση των αμοιβών και της ζωής μας.

Λέμε ένα μεγάλο όχι στην ακύρωση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του ευρωπαϊκού κοινωνικού πολιτισμού, στην διαρκή λιτότητα, στην ανελέητη δημοσιονομική πειθαρχία, στην επιστροφή των εργασιακών σχέσεων στην εποχή του Μεσαίωνα.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις