ΛΑΡΙΣΑ

Το… «μαρτύριο της σταγόνας» για τους κατοίκους της Υπέρειας

Ένα ακόμη χωριό που αντιμετωπίζει πρόβλημα με το πόσιμο νερό είναι πλέον και η Υπέρεια.

Η βλάβη που παρουσιάστηκε στη γεώτρηση του ΤΟΕΒ Ενιπέα που τροφοδοτούσε τον οικισμό με νερό, έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον η δυνατότητα πόσης του νερού που τρέχει από τις βρύσες των σπιτιών.

Και τούτο διότι προκειμένου να μην υπάρξει διακοπή της τροφοδοσίας του χωριού, αποφασίστηκε να συνδεθεί στο δίκτυο μία γεώτρηση με άγνωστη περιεκτικότητα σε νιτρικά. Λύση προσωρινή η οποία αποφασίστηκε αφού υπήρξε η απαιτούμενη ενημέρωση των δημοτών με ανακοινώσεις στα καφενεία, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του χωριού κ. Απόστολος Κλιάφας. Εντός των ημερών αναμένονται τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών εξετάσεων για τη συγκεκριμένη γεώτρηση.

Ως πρώτη εναλλακτική λύση εξετάζεται η εκ νέου χρήση μίας παλαιάς υδρευτικής γεώτρησης. Εντός μίας περίπου εβδομάδας θα είναι γνωστό εάν η ποσότητα του νερού είναι ικανοποιητική, αφού ποιοτικά είναι εντός των επιτρεπτών ορίων.

Σε περίπτωση που η γεώτρηση αυτή δεν κριθεί ικανοποιητική για τις ανάγκες του χωριού, τότε εκτιμάται πως η ΔΕΥΑΦ θα προσφύγει στην «ακριβότερη» λύση μίας άλλης γεώτρησης η οποία για να συνδεθεί στο δίκτυο χρειάζεται περισσότερα χρήματα λόγω της απόστασής της από τους αγωγούς.

Το θέμα βέβαια είναι να δοθεί άμεσα και οριστικά λύση στο πρόβλημα των κατοίκων της Υπέρειας που εδώ και ημέρες βιώνουν τον δικό τους Γολγοθά.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις