ΛΑΡΙΣΑ

“Ντροπή για το θεσμό η Δημοτική Κοινότητα Φαρσάλων” καταγγέλλει ο Β. Μανίκας

Συνθήκες διάλυσης επικρατούν στη Δημοτική Κοινότητα Φαρσάλων η οποία σύμφωνα με καταγγελία του μέλους Βασίλη Μανίκα, αποτελεί «φάντασμα».

Οι αυξημένες αρμοδιότητες που θα περίμενε κανείς να έχει ένα αυτοδιοικητικό όργανο που αφορά την πόλη των Φαρσάλων έμειναν στα… χαρτιά καθώς κανείς δεν δείχνει διατεθειμένος να κάνει χρήση του ρόλου της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της «εγκατάλειψης» του συγκεκριμένου θεσμού, είναι το γεγονός πως η δημοτική κοινότητα έχει να συνεδριάσει από τις 7 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, δηλαδή εδώ και εννέα μήνες!

«Κανονικά θα έπρεπε να συνεδριάζει κάθε μήνα και να έχει ενεργό ρόλο στην άσκηση της εξουσίας, προτείνοντας και αναδεικνύοντας ζητήματα προς τη δημοτική αρχή» εξήγησε χαρακτηριστικά ο κ. Μανίκας ο οποίος μάλιστα έθεσε το ζήτημα στην πρόσφατη εκδήλωση – λογοδοσία του δημάρχου Φαρσάλων.

Η απάντηση που έλαβε στις κατά καιρούς οχλήσεις το προς τη δημοτική αρχή ήταν πως «δεν υπάρχουν θέματα» σύμφωνα με τον κ. Μανίκα. Άλλοτε του σύστηναν να «προτείνει» ο ίδιος κάτι.

«Δεν λειτουργούν όμως έτσι τέτοια σοβαρά όργανα» εξήγησε ο κ. Μανίκας. Το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή Φαρσάλων τη δημοτική κοινότητα φαίνεται και στο γεγονός πως δεν έχει συσταθεί ακόμη ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας!

«Είναι προφανές ότι ευθύνες έχει αρχικά ο δήμαρχος και εν συνεχεία όλη η δημοτική αρχή» εξηγεί ο κ. Μανίκας αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη λειτουργία ενός «δημαρχοκεντρικού» μοντέλου που δεν επιτρέπει την ορθή λειτουργία όλων των αυτοδιοικητικών οργάνων.

Σε ότι αφορά το προηγούμενο έτος, ο κ. Μανίκας θυμάται πως «συνεδρίασε 4 ή 5 φορές, πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις που ουδέποτε ελήφθησαν υπόψη της δημοτικής αρχής αλλά ούτε καν υπήρξε ενημέρωση από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας για την τύχη τους».

Καταλήγοντας, το καταγγέλλον μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Φαρσάλων σημειώνει πως «από τη στιγμή που δε λειτουργεί και δε μας λαμβάνουν υπόψη, δεν μας ενημερώνουν, καλύτερα να μη λειτουργεί. Είναι ντροπή για το θεσμό της δημοτικής κοινότητας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις