ΛΑΡΙΣΑ

«Να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή»

Μήνυμα της ΔΗΜΑΡ Λάρισας με αφορμή την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης

«Στις 25 Νοεμβρίου 1942, 120 άνδρες του ΕΛΑΣ υπό τον Άρη Βελουχιώτη, 65 του ΕΔΕΣ υπό τον Ναπολέοντα Ζέρβα και 12 Άγγλοι κομάντος ένωσαν τις δυνάμεις τους για να προχωρήσουν στην ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου.

Η επιτυχία του σαμποτάζ τότε, έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας στο χειμαζόμενο  λαό, όπλισε με θάρρος πολλούς πατριώτες για να βγουν στη αντίσταση και με την  καθυστέρηση που προκάλεσε  στον εφοδιασμό των Γερμανών που μάχονταν στην Αφρική, βοήθησε καθοριστικά στη νίκη των συμμαχικών δυνάμεων.

Σήμερα σε εμάς, στέλνει το μήνυμα της εθνικής ενότητας σαν προϋπόθεση για  να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή, καθώς θα προχωράμε  στο δύσβατο δρόμο που μας οδηγεί στην έξοδο από την πρωτοφανή οικονομική κρίση.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΔΗΜ.ΑΡ.,  τιμούμε τους ήρωες που στα δύσκολα χρόνια της τριπλής κατοχής, αγωνίστηκαν σε βουνά και σε πόλεις για να γλυτώσει η χώρα κι όλος ο κόσμος από τη βαρβαρότητα του ναζισμού.

Επτά δεκαετίες μετά, μεταξύ των άλλων, πρέπει να αντιπαλέψουμε το νεοναζισμό που μας απειλεί με την ανέλπιστη αναβίωση του.

Στην Ελλάδα των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, στη χώρα που γνώρισε με το σκληρότερο τρόπο τις θηριωδίες των ναζιστών είναι ντροπή και μόνο η νεκρανάσταση των επιγόνων του Χίτλερ.

Τις σελίδες της ιστορίας μας λάμπρυναν οι αγωνιστές της ελευθερίας και θα ήταν ανεπίτρεπτο να τις λερώσουν τα κατακάθια του ολοκληρωτισμού».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις