ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στα ΙΚΕΑ από Θεσσαλικούς φορείς

Με ανακοίνωσή τους, 14 σωματεία της περιφέρειας εκφράζουν την αλληλεγγύη τους,  στους εργαζόμενους του ΙΚΕΑ που αρνούνται να αποδεχθούν  την υπογραφή ατομικής σύμβασης που μειώνει κατά 11% τους μισθούς.

Ταυτόχρονα, σε σχετική ανακοίνωση, «χαιρετίζουν τον περήφανο αγώνα , την αποφασιστική και θαρραλέα απάντηση που δίνουν οι εργαζόμενοι του ΙΚΕΑ στον Κηφισό  που βρίσκονται στην 4 μέρα απεργίας.

Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΕΑ του Κηφισού δείχνουν το δρόμο σε κάθε εμποροϋπάλληλο, σε κάθε εργαζόμενο, που τρομοκρατείτε από εργοδοσία και κυβέρνηση για να αποδεχτεί την φτώχια και την εξαθλίωση. Δείχνουν επίσης και τον τρόπο για να αποκρουστεί η βάρβαρη επίθεση που δεχόμαστε όλοι μας, που δεν είναι άλλος από τον οργανωμένο αγώνα, με τα ταξικά σωματεία και συνδικάτα. Οι εργαζόμενοι του ΙΚΕΑ αγωνίζονται για το δικαίωμα τους στην εργασία και την αξιοπρέπεια, μαζί με το ταξικό σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και την Πανελλαδική γραμματεία του ΠΑΜΕ στο εμπόριο και τις υπηρεσίες.

Αυτός ο αγώνας  ενοχλεί και ταράζει εκτός από τον όμιλο Φουρλή, (ΙΚΕΑ-ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ-ΙΝΤΕΡΣΠΟΡΤ) που βγάζει απίστευτα κέρδη όλα αυτά τα χρόνια, την κυβέρνηση και τα μονοπώλια, ενοχλεί και τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ) στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, που έσπευσε για μία ακόμα φορά να υπονόμευσει και αυτόν των αγώνα, για  βοηθήσει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους να φορτώσουν την κρίση του καπιταλισμού στους εργαζόμενους.

Για αυτό και με απίστευτο θράσος η πλειοψηφία της διοίκησης της ομοσπονδίας καλούσε ξεδιάντροπα με ανακοίνωση  τους εργαζόμενους των ΙΚΕΑ να μην συμμετέχουν στην απεργία που προκήρυξε το ταξικό σωματείο εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Τα σωματεία μας καλούν τους εργαζόμενους στο ΙΚΕΑ της Λάρισας αλλά και κάθε εμποροϋπάλληλο να παραδειγματιστούν από το σταθερό και ανυποχώρητο αγώνα των συναδέλφων τους στο ΙΚΕΑ του Κηφισού να συσπειρωθούν στο ταξικό κλαδικό σωματείο εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας, γυρίζοντας την πλάτη στο επιχειρησιακό σωματείο-σφραγίδα που εξυπηρετεί την εργοδοσία του ΙΚΕΑ αλλά και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες(ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) στην ομοσπονδία.

Να μην αποδεχθούν ατομικές συμβάσεις και  μειώσεις μισθών, δεν πρόκειται  μ’ αυτόν τον τρόπο να διασφαλίσουν την εργασία τους, αντίθετα δεν θα μπορούν  να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους. Η ζωή έδειξε ότι οι υποχωρήσεις των εργατών σε μια σειρά εργοστάσια και επιχειρήσεις, δεν απέτρεψαν τελικά ούτε τις παραπέρα μειώσεις μισθών, ούτε τις απολύσεις.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου στην Θεσσαλία έχουν εμπειρία και μπορούν να αποκρούσουν τους εκβιασμούς και τις μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων που εκβιαστικά που επιβάλουν οι εργοδότες και με την μορφή της ατομικής σύμβασης εργασίας, όταν συσπειρώνονται και οργανώνονται στα ταξικά τους σωματεία, όπως έκαναν και οι εργαζόμενοι στα Καρφουρ-Μαρινόπουλος, τα σουπερ μάρκετ Λάρισα, στα βιβλιοπωλεία Παιδεία, και στα σουπερ μάρκετ Αρβανιτίδης στην Καρδίτσα,  και στα καταστήματα Ηλεκτρονική στο Βόλο».

ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΕΞΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ :

  1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ
  2. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
  3. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΙΔΙΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  4. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ “Praktiker” ΕΛΛΑΣ(Παράρτημα Λάρισας)
  5. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ (Παράρτημα Λάρισας)
  6. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ»
  1. 7.        (Παράρτημα Τρικάλων)
  2. 9.        (Παράρτημα Καρδίτσας)
  3. 11.    (Παράρτημα βόλου)
  1. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ»
  1. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ»
  1. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Makro Cash &Carry
  2. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  3. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις