ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το πράσινο και τα μυστικά του στο AEL FC ARENA

Μια ξενάγηση διαφορετική από τις άλλες έγινε σήμερα στο AEL FC ARENA, μια επίσκεψη με έντονα εκπαιδευτικό χαρακτήρα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει η ΑΕΛ για να αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις, τις γνώσεις και την κατάρτιση των στελεχών της.

Έτσι, οι πόρτες του γηπέδου της ΑΕΛ άνοιξαν σήμερα για να υποδεχτούν τους σπουδαστές της Σχολής Γεωπονίας του ΤΕΙ Λάρισας (Τμήμα Μηχανικής Βιοσυστημάτων).

Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια της παρακολούθησης των μαθημάτων, Τεχνολογίας Πρασίνου, Μηχανικής Στραγγίσεων και Διαχείρισης Αρδευτικού Νερού.

Το Τμήμα Μηχανικής Βιοσυστημάτων του ΤΕΙ Λάρισας είναι το πρώτο και μοναδικό στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που οργάνωσε και προσφέρει ένα πρόγραμμα σπουδών στο αντικείμενο, όμοιο με εκείνα των Πανεπιστημίων του εξωτερικού που υπηρετούν τις σπουδές στο αντικείμενο της Μηχανικής Βιοσυστημάτων (Biosystems Engineering).

Αντικείμενο της ξενάγησης ήταν ο περιβάλλοντας χώρος του γηπέδου – αφού το AEL FC ARENA είναι το μοναδικό γήπεδο στην Ελλάδα με ειδικά διαμορφωμένο χώρο πρασίνου – και φυσικά ο αγωνιστικός χώρος. Ο γεωπόνος Θανάσης Σουβλής, Υπεύθυνος Συντήρησης του χλοοτάπητα και εκπρόσωπος της εταιρείας «Ανάπλαση Τοπίου ΕΠΕ», ανέλυσε στους σπουδαστές «τι είναι αγωνιστικός χώρος» και εξήγησε τις ιδιαιτερότητες σε σχέση με τις ανάγκες των ποδοσφαιριστών, τις δυσκολίες και τα μυστικά της συντήρησης, ενώ απάντησε και σε όλες τις απορίες-ερωτήσεις.

Το καλωσόρισμα εκ μέρους της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 έκανε ο Γενικός Διευθυντής, κος Λουκάς Σάββα, ο οποίος μετέφερε το μήνυμα του μεγαλομετόχου κου Κώστα Πηλαδάκη ότι το AEL FC ARENA είναι ανοιχτό για κάθε εκπαιδευτικό σκοπό που μπορεί να αφορά σε πρακτική, ερευνητικό πρόγραμμα ή απλή ενημέρωση.

Τους σπουδαστές συνόδευσαν οι κ.κ. καθηγητές Πασχάλης Ντιούδης, Δημήτρης Καλφούντζος, Νίκος Κρουστάλλης, Βασίλης Παρλάντζας, Βλάσης Στανιός, Θανάσης Τσιάκαλος, η υπεύθυνη του αγροκτήματος, κα Ελένη Παναγοπούλου και η προϊσταμένη της Γραμματείας, κα Κατερίνα Μπατζογιάννη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις