ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσιάζεται στα Φάρσαλα το βιβλίο του Έκτορα Νασιώκα

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο

Το μυθιστόρημα του Έκτορα Νασιώκα με τίτλο «Ο Αγωγιάτης» θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο φιλόλογος Κωνσταντίνος Καραγιάννης και ο γιατρός Κωνσταντίνος Ζαφείρης.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Ρούστας.

«Ο Αγωγιάτης» είναι μυθιστόρημα στο οποίο περιέχονται πολλά στοιχεία από τα βιώματα και τις προσωπικές αναζητήσεις του συγγραφέα. Κεντρικός ήρωας είναι ο Πάνος Θώδος, ο πατέρας του Έκτορα Νασιώκα, ο αγωγιάτης που νυχθημερόν διέσχιζε τα, έρημα σήμερα, μονοπάτια της Αργιθέας στα ορεινά του νομού Καρδίτσας, μεταφέροντας προϊόντα από και προς την αγορά του Μουζακίου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο συγγραφέας στον πρόλογο του βιβλίου, «μέσα από τη ζωή ενός εκατοντάχρονου ανθρώπου, του μπάρμπα-Πάνου του Θώδου, περνάει η ιστορία του περασμένου αιώνα της πατρίδας μας. Ιδιαίτερα περιγράφεται η ζωή των ανθρώπων της ορεινής Αργιθέας, των Αγράφων.

Το βιβλίο – αναφέρει σε άλλο σημείο ο κ. Εκτ. Νασιώκας – το διατρέχει μια ιδιαίτερη αντίληψη για τη ζωή και τον θάνατο, το φυσικό και το μεταφυσικό, το υπαρκτό και το φανταστικό.

Ο ήρωας του μυθιστορήματος πορεύτηκε όλη του τη ζωή μέσα σε μια μεγάλη αντίφαση. Σταθερός οδηγός του ήταν οι ισχυροί δεσμοί του με την οικογένεια και τις παραδόσεις, αλλά και η επίμονη θέλησή του να αλλάξει τη φορά των πραγμάτων αλλάζοντας πρώτα τον εαυτό του».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις