Παρασκήνιο

Και μέλι και λουκουμάδες και μελομακάρονα …

Εντελώς «σιροπιαστή» η αυριανή δράση των Ενεργών Πολιτών Λάρισας

Με τη διανομή μελιού και ελιών συνεχίζεται αύριο Σάββατο 24 Νοεμβρίου η δράση των Ενεργών Πολιτών Λάρισας.

Όπως όμως διαβάζουμε στο site της πρωτοβουλίας, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν πολλά περισσότερα να απολαύσουν αν επισκεφτούν αύριο το χώρο δίπλα στη σκεπαστή αγορά της Λάρισας.

Συγκεκριμένα, «αυτό το Σάββατο, καιρού βοηθούντος, θα εμπλουτίσουμε τη διανομή του μελιού και των ελιών με παράλληλες δραστηριότητες:

Α) Θα συνδυάσουμε το μέλι με επί τόπου παρασκευή λουκουμάδων από επαγγελματία της πόλης. Θα πουλάει τους λουκουμάδες με μέλι σε ειδική τιμή ΕΝΠΟΛ.

Β) Θα διανείμουμε μελομακάρονα για τους μικρούς μας φίλους για να τους βάλουμε στο κλίμα των ημερών. Μελομακάρονα μαζί με άλλα τρόφιμα θα δώσουμε και στα άπορα παιδάκια του ιδρύματος «Τα χελιδωνάκια».

Γ) Θα προσφέρουμε δωρεάν δείγματα απορρυπαντικών για να τα δοκιμάσετε και να μας πείτε τη γνώμη σας. Αν, δηλαδή, εγκρίνετε τη διάθεσή τους σε επόμενη δράση μας.

Δ) Θα υπάρχει κάδος συλλογής τηγανέλαιου και θα γίνεται διανομή σχετικών φυλλαδίων για τη συγκεκριμένη ανακύκλωση. (Όσο λάδι συγκεντρωθεί θα μετατραπεί σε βιοντίζελ, ενώ για αντάλλαγμα θα χαρισθούν σχολικά σε φτωχές οικογένειες).

Ε) Οι παραγωγοί μελιού που θα είναι εκεί θα σας δίνουν συμβουλές για το πως να ξεχωρίζετε το καλό μέλι και ποιές οι χρήσεις του και οι παραγωγοί ελιάς πως θα  ξεπικρίσετε και θα διατηρήσετε τις ελιές που θα αγοράσετε»!

Μ’ ένα σμπάρο λοιπόν πολλά τρυγόνια για τους Λαρισαίους και όχι μόνο που ενδιαφέρονται …

Ο Παρατηρητής

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις