ΑΡΘΡΑ

Έκκληση για ενότητα της Εκπαιδευτικής Αριστεράς

Άρθρο των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

«Ο άγρια ταξικός, προϋπολογισμός του 2013 και το νέο πακέτο μέτρων  που ψηφίστηκε από τους 153 «σωτήρες» της πατρίδας, μετατρέπουν τη χώρα σε οικονομική και κοινωνική «έρημο», «βιάζουν» τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια των πολιτών και αφαιρούν την ελπίδα από το λαό.

Μας οδηγούν δεκαετίες πίσω, χωρίς φάρμακα  και περίθαλψη, χωρίς σχολεία, χωρίς μέλλον, με στρατιές ανέργων, αυτοχείρων και απελπισμένων.

Στους καιρούς των μνημονίων η εκπαίδευση βρίσκεται στο στόχαστρο. Έτσι προωθούνται νέες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, επανέρχονται τα 30άρια τμήματα, την ώρα που ψηφίστηκαν οι υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα, διαλύοντας οικογένειες και εργασιακές σχέσεις!

Μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια έστειλαν δύο ξεκάθαρα μηνύματα:

•             αποδοκιμασία αυτών που εφαρμόζουν ή στηρίζουν αυτές τις πολιτικές.

•             αποφασιστικότητα των εκπαιδευτικών για τη συνέχιση των αγώνων

Η εκπαίδευση θα αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα τη νέα χρονιά. Ο συνδικαλισμός που ζήσαμε μέχρι σήμερα, οδήγησε σε μαρασμό τα σωματεία, αντικατέστησε την συλλογική διεκδίκηση με την πελατειακή εξυπηρέτηση.

Στις 19 Δεκέμβρη θα κληθούμε να ψηφίσουμε για την ανάδειξη νέων ΔΣ των ΕΛΜΕ. Οι κατακερματισμένες δυνάμεις της εκπαιδευτικής αριστεράς απαιτείται να πορευτούν ενωτικά.

Η ιδεολογική καθαρότητα, τα φοβικά σύνδρομα, οι μικροηγεμονισμοί και οι αγωνιστικές αποκλειστικότητες, δεν ταιριάζουν στις παραδόσεις της αριστεράς. Είναι γεγονός ότι τα ενωτικά αριστερά σχήματα που συγκροτήθηκαν σε πολλές περιοχές, κατέκτησαν ευρύτατη στήριξη και εμπιστοσύνη.

Σ αυτή την ενωτική προσπάθεια είναι αυτονόητη η πολιτική και συνδικαλιστική αυτονομία κάθε οργανωμένης συλλογικότητας.

Μπορούμε και πρέπει μέσα από την ανάπτυξη των αγώνων να διαμορφώσουμε ένα διακριτό αγωνιστικό συνδικαλιστικό ρεύμα, που θα διεκδικήσει την πλειοψηφία στο συνδικαλιστικό κίνημα και θα αγωνιστεί για την ανασυγκρότησή του σε διεκδικητική, ταξική κατεύθυνση.

Η ανάγκη για ενότητα της εκπαιδευτικής αριστεράς προφανώς δεν προϋποθέτει την απόλυτη συμφωνία σε κάθε ιδεολογικό και πολιτικό ζήτημα που αφορά στο κίνημα. Σε τούτη τη φάση της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας μοναδική απάντηση είναι τα ενωτικά αριστερά σχήματα.

 

Η κοινή κάθοδος των δυνάμεων της Εκπαιδευτικής Αριστεράς, με όλα τα ρεύματα ιδεών (Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις, Ενωτική Πρωτοβουλία, ΠΑΜΕ, Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις) αλλά και οι ανένταχτοι αριστεροί καθηγητές, είναι η μόνη απάντηση του κινήματος τόσο στην αλαζονεία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, όσο και στην αναξιοπιστία του συναινετικού συνδικαλισμού. Όπου έχει επιχειρηθεί τα αποτελέσματα δικαίωσαν τους πρωτεργάτες της.

Όλοι μαζί, η Εκπαιδευτική Αριστερά, με την κοινή συλλογική μας δράση μέσα από τα Σωματεία, τις Επιτροπές Αγώνα, τις συλλογικότητες μπορούμε να υπερασπίσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα, την αξιοπρέπεια μας, τη ζωή μας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις