ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ατσαλένιες Μανόλιες», ένας ύμνος στη φιλία

Στη σκηνή του καλλιτεχνικού πολυχώρου  «Χορίαμβος» (Γαληνού 5 και Φαρμακίδου από τη Παρασκευή 7 έως και τη Τρίτη 11 Δεκεμβρίου  και από τη Πέμπτη 13 έως και τη Κυριακή 16 Δεκεμβρίου και ώρα 9:15μ.μ, η θεατρική σκηνή « Ονείρων Θαύματα » επέλεξε να ανεβάσει το έργο «Ατσαλένιες Μανόλιες» βασισμένο στο έργο του Robert Harling «Steel manoglias», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Βούζα.

Eνα έργο με έντονα τα αισθήματα της φιλίας, της αγάπης και της ελπίδας. Η φιλία  ανάμεσα στους ήρωες αποτελεί τον πιο ιερό δεσμό τους με κύριο χαρακτηριστικό το άνοιγμα της ψυχής, την κοινή συμμετοχή στη χαρά, στον πόνο και στην ελπίδα. Στην φιλία τους δεν χωράει εγωισμός και συμφέρον.

 Η ιστορία εκτυλίσσεται σ’ ένα κομμωτήριο μιας μικρής πόλης, στη Λουιζιάνα. Εκεί έξι ξεχωριστές γυναίκες του Νότου συζητούν τα προβλήματά τους. Η κομμώτρια Τρούβι και η βοηθός της Ανέλ, χτενίζουν την όμορφη Σέλμπι, τη μητέρα της Μαλίν, την εκκεντρική Κλαίρη και την πλούσια και ιδιόρρυθμη Γουίζερ. Όλες ετοιμάζονται για το γάμο της Σέλμπι. Λίγους μήνες αργότερα, η Σέλμπι θα μείνει έγκυος παρότι οι γιατροί για λόγους υγείας της το έχουν απαγορεύσει. Οι γυναίκες θα σταθούν στο πλάι της.  Έξι γυναίκες που αν και διαφέρουν μεταξύ τους δεν κρύβουν τίποτα η μια από την άλλη, έχουν δημιουργήσει μια ιδιαίτερη σχέση, που γεφυρώνει τη διαφορά της ηλικίας και την κοινωνική τους θέση. Στο συγκινητικό φινάλε του έργου ορατή είναι η ατσαλένια δύναμη των γυναικών, η ζωντάνια, το χιούμορ τους, αλλά κυρίως το πάθος τους για τη ζωή.

Τους ρόλους του θεατρικού έργου ενσαρκώνουν οι εξής: Έφη Μαργκά, Ασημίνα Σουμέλα, Ελένη Περβολαράκη ,Ντέπυ Τσιρακοπούλου, Δάφνη Δεληγιάννη και Στέλλα Νταναβάρα.  Τη μουσική έγραψε η Ελένη Σαμαρίνα, τα σκηνικά επιμελήθηκε ο Κων/νος Μητρομάρας, και  στις φωτογραφίες ο Φώτης Νατσιούλης.

Τηλέφωνα για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 2411-101963, 6972 – 700.971.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις