ΛΑΡΙΣΑ

Φυσικό αέριο για τα νοικοκυριά της Νίκαιας στις αρχές του 2013

Τον Ρ. Κομήτσα επισκέφθηκε η διοίκηση της ΕΠΑ Θεσσαλίας

Στο πρώτο τρίμηνο του 2013 προχωρά η επέκταση του δικτύου της ΕΠΑ Θεσσαλίας στη Νίκαια καλύπτοντας τις ενεργειακές ανάγκες εκατοντάδων νοικοκυριών στην έδρα του Δήμου Κιλελέρ.

Για τη συγκεκριμένη ιδιαίτερα θετική εξέλιξη και για άλλα ζητήματα που αφορούν στην πορεία της ΕΠΑ Θεσσαλίας συζήτησαν με τον δήμαρχο Κιλελέρ, κ. Ρίζο Κομήτσα, κατά την επίσκεψή τους τη Δευτέρα στο δημαρχείο της Νίκαιας ο απερχόμενος Γενικός Διευθυντής της ΕΠΑ Θεσσαλίας, κ. Gadiel Toaff, η νέα Γενική Διευθύντρια κα. Roberte Kesteman και ο Εμπορικός Διευθυντής της εταιρίας κ. Λεωνίδας Μπακούρας.

Όπως εξήγησαν τα στελέχη της ΕΠΑ Θεσσαλίας, η Νίκαια έχει εξασφαλίσει εδώ και καιρό παροχή αερίου για βιομηχανικούς και εμπορικούς καταναλωτές ενώ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 η ΕΠΑ αποφάσισε να επεκτείνει το δίκτυό της σε μήκος 5 χλμ. προσφέροντας τη δυνατότητα σύνδεσης σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές της έδρας του Δήμου Κιλελέρ.

Μάλιστα, ο κ. Μπακούρας ανακοίνωσε ότι εντός του Ιανουαρίου του 2013 θα ξεκινήσει από την ΕΠΑ Θεσσαλίας εκστρατεία ενημέρωσης των κατοίκων της Νίκαιας και θα μπορούν να υπογράψουν συμβάσεις για τη σύνδεσή τους με το δίκτυο της εταιρίας εξασφαλίζοντας, έτσι, την ενεργειακή τους αυτονομία.

Κατά τον κ. Μπακούρα, η τιμή του φυσικού αερίου σε σχέση με τα υπόλοιπα καύσιμα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, καθώς αυτή τη στιγμή κυμαίνεται στα 84 λεπτά ανά κυβικό μέτρο. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι εφόσον υπάρχει μεγάλη ζήτηση για φυσικό αέριο και από άλλες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ, η ΕΠΑ Θεσσαλίας θα εξετάσει το ενδεχόμενο νέων επεκτάσεων του δικτύου της μέσα στα επόμενα έτη.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την εξασφάλιση της παροχής φυσικού αερίου στη Νίκαια εμφανίστηκε ο δήμαρχος Κιλελέρ και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΑ Θεσσαλίας, κ. Ρίζος Κομήτσας, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία εξέλιξη που οδηγεί σε περαιτέρω βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής.

«Η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στη Νίκαια έρχεται να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των συμπολιτών μας και να συμβάλει, ώστε τα νοικοκυριά να μπορέσουν να εξοικονομήσουν πόρους για τη θέρμανσή τους» πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Υπογράμμισε, τέλος, ότι η δημοτική αρχή Κιλελέρ εργάζεται συστηματικά και παρά τις αντιξοότητες της έλλειψης πόρων από την πολιτεία με στόχο κάθε δημότης να έχει τις απαραίτητες υπηρεσίες, προκειμένου όλα τα χωριά να είναι ζωντανά κύτταρα του Δήμου Κιλελέρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις