ΛΑΡΙΣΑ

Σωματείο Καθαριστριών κατά Τζανακούλη

Αγωνιστική κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα κατά την διάρκεια της απολογίας του προέδρου, του σωματείο καθαριστών καθαριστριών Ν. Λάρισας, μαζί με  μελή της διοίκησης τους σωματείου και με συναδέλφους του δήμου, στο δημαρχείο του δήμου Λαρισαίων.

Αφορμή στάθηκε η «συνδικαλιστική» – όπως τη χαρακτηρίζουν –  «δίωξη από την δημοτική αρχή του δήμου Λαρισαίων του συναδέλφου Χρήστου Καλούση προέδρου του σωματείου καθαριστών-καθαριστριών Ν. Λάρισας, οργανωτικό γραμματέα του εργατικού κέντρου και μέλος της διοίκησης της ΟΙΥΕ(Ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδας»).

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής: «ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Τζανακούλης με εντολή προς την διεύθυνση διοικητικού ζήτησε να διενεργηθεί ένορκη διοικητική εξέταση με σκοπό να επιβληθούν πειθαρχικές  ποινές στον πρόεδρο του σωματείου: γιατί υπερασπίστηκε το δημόσιο και δωρεάν σχολείο, το δικαίωμα των μαθητών και τον εκπαιδευτικών να κάνουν μάθημα σε καθαρά σχολεία, γιατί οργάνωσε μαζί με το Εργατικό Κέντρο Λάρισας όπως κάνανε και αλλά ταξικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα , κινητοποιήσεις για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι των σχολείων που ήταν τότε  επί 5 μήνες απλήρωτοι και να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.

Στις 25/7/2012 το πρωτοβάθμιο σωματείο καθαριστών -καθαριστριών μαζί με εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην δημοτική αρχή με θέμα την καταβολή των δεδουλευμένων και την ανανέωση των συμβάσεων αντί λοιπόν να πάρουν απάντηση στα προβλήματα τους, εισέπραξαν  μια αισχρή και συκοφαντική επίθεση εναντίον του σωματείου και των απλήρωτων καθαριστριών. Η δημοτική αρχή με μια κατάπτυστη ανακοίνωση αποκάλεσε τους εργαζόμενους με τους έξεις χαρακτηρισμούς : «Συνδικαλιστές που μισθοδοτούνται από συγκεκριμένα κομματικά γραφεία,………… επαγγελματίες συνδικαλιστές έφτασαν στο Δήμο Λαρισαίων, προκειμένου να κολλήσουν τα κομματικά τους ένσημα κι έδωσαν την καθιερωμένη παράσταση» που βρίσκονται σε «διατεταγμένη υπηρεσία……..  για να δημιουργήσουν κομματικούς στρατούς…. δεν έχουν πραγματική σχέση με τον κλάδο…… εργαζόμενους μαϊμού»

Στις 28/7/2012, μπροστά σ αυτήν την επιχείρηση κατασυκοφάντησης του αγώνα των εργαζομένων, την απλήρωτη εργασία και την ανανέωση των συμβάσεων, πραγματοποιήθηκε από το πρωτοβάθμιο σωματείο, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το Συνδικάτο ΟΤΑ, νέα παράσταση διαμαρτυρίας. Απαιτήσαμε να συναντήσουμε το δήμαρχο και του ζητήσαμε μας κατονομάσουν έστω και έναν από τους συνδικαλιστές, μέλη της διοίκησης του σωματείου καθαριστών-καθαριστριών και τις εργαζόμενες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση στο δημαρχείο στις 25/7/12, που να αμείβονται από κομματικά γραφεία, να κολλάνε κομματικά ένσημα, να είναι μαϊμού εργαζόμενοι και να μην ανήκει στον κλάδο όπως γράψανε στην  ανακοίνωση.

Αποτέλεσμα και αυτών των αγωνιστικών παρεμβάσεων ήταν το Σεπτέμβριο να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων, και να μην έχουμε καμία απόλυση εργαζόμενου. Μ αυτές τις αγωνιστικές παρεμβάσεις το σωματείο καθαριστριών έδειξε  το δρόμο, έδειξε τον τρόπο με τον οποίο  μπορούν  τα σωματεία μαζί με τους εργαζόμενους να διεκδικούν το δικαίωμα τους στην ζωή και την αξιοπρέπεια.

Ο κ. Τζανακούλης αφού  απέτυχε στην πράξη με  τα αναίσχυντα ψεύδη της δημοτικής αρχής να δημιουργήσει εντυπώσεις, να συκοφαντήσει και να υπονόμευση τους αγώνες τον εργαζόμενων, Επανήλθε δίνοντας εντολή  να διενεργηθεί ΕΔΕ σε βάρος του προέδρου του σωματείου με στόχο:

1)Να εξοντώσει πρωτοπόρους συνδικαλιστές που οργανώνουν τους αγώνες των εργαζομένων, επιβάλλοντας ποινές και πειθαρχικά μέτρα.

2)Να τρομοκράτηση, να φοβίσει και να προειδοποιήσει τους εργαζόμενους του δήμου, στέλνοντας τους το μήνυμα ότι: όποιος σηκώνει κεφάλι, όποιος διεκδικεί και αγωνίζεται και αντιτάσσεται  ενάντια στις πολιτικές που λεηλατούν τις ζωές μας θα εξοντωθεί.

Η δίωξη  που γνωστοποιήθηκε στον πρόεδρο του σωματείου δεν αφορά μόνο τον πρόεδρό, τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολειών και τους δημοτικούς υπαλλήλους, εντάσσεται  στη γραμμή της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, και στο κάλεσμα του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά να τσακιστεί κάθε αντίσταση και διεκδίκηση των εργαζομένων. Για να περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν κυβέρνηση-ευρωπαϊκή ένωση-τρόικα και βιομήχανοι , για να καταδικάσουν το λαό στην απόλυτη εξαθλίωση.

Δηλώνουμε τόσο στην δημοτική αρχή του δήμου Λάρισας που στηρίζεται από την ΝΔ άλλα και στους υπόλοιπους δημάρχους σε όλη την  Ελλάδα ότι, οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν τρομοκρατούνται, λογαριασμό για τις μορφές αγώνα που θα επιλέξουν (απεργία, κατάληψη, παράστασή διαμαρτυρίας, ή συλλαλητήριο)  δίνουν μόνο στους εργαζόμενους που τους εκλέγουν και σε κανέναν άλλον.

Από τη μία ο Κ. τζανακούλης και η παράταξη του, μας παρουσιάζονται ότι δήθεν  εναντιώνονται  στις απολύσεις- διαθεσιμότητες και από την άλλη στέλλουν τον πρόεδρο του σωματείου  και εργαζόμενο στο δήμο Λαρισαίων για του επιβάλουν ποινές με σκοπό  ακόμα και την απόλυση του σύμφωνα με όσα προβλέπονται, από τα νέα μέτρα τρόικας κυβέρνησης  για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε διαδικασία πειθαρχικού έλεγχου ή τους επιβάλλονται ποινές.

Με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και το ΠΑΜΕ δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα, δυστυχώς για αυτούς δεν είμαστε σαν τα μούτρα τους, σαν τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που βάζουν πλάτη και άνοιξαν το δρόμο όλα αυτά τα χρόνια για να περάσουν όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα,  σκάβοντας το λάκκο στην εργατική τάξη. Τέτοια σωματεία και συνδικαλιστικές ηγεσίες θέλουν η κυβέρνηση και ο κ. Τζανακούλης συμβιβασμένα και υποταγμένα. Το ταξικό σωματείο καθαριστών- καθαριστριών, μαζί με το ΠΑΜΕ, το Εργατικό κέντρο Λάρισας, και το Πανελλαδικό συντονιστικό των εργαζομένων στην καθαριότητα, θα σπάσουμε την τρομοκρατία, συνεχίζοντας να οργανώνουμε με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα τούς αγώνες των εργαζομένων. Αλλά και να αποκαλύπτουμε τις μεθοδεύσεις και τους εκβιασμούς που ασκεί η δημοτική αρχή απέναντι στους συμβασιούχους που παραμένουν επί 4,5 μήνες απλήρωτοι . Ας μην καρτεράν λοιπόν να λυγίσουμε!!!

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην τους φοβηθούν, με ανυπακοή και οργανωμένο αγώνα, να τους τρομάξουμε εμείς. Καμία απόλυση εργαζομένου-καμία εφεδρεία».

ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΙΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ (26)

 

  1. ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ
  2. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ
  3. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
  4. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ
  5. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ
  6. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ
  7. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ
  8. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΩΝ-ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΔΕΡΜΑΤΟΣ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ
  9. ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ-ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΩΝ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ
  10. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ
  11. ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ
  12. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ,ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ,ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΩΝ,ΟΙΚΩΝ ΕΥΓΗΡΙΑΣ,,ΑΝΑΡΡΩΤΗΡΙΩΝ, ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ            Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ
  13. ΕΝΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ & ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΛΑΡΙΣΗΣ & ΠΕΡΙΟΧΗΣ
  14. ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ
  15. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
  16. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΝΤΡΑΚΑΤ
  17. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ “Praktiker” ΕΛΛΑΣ(Τοπικό Παράρτημα)
  18. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ “ΚΑΡΦΟΥΡ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ,DIA” (Παράρτημα Λάρισας)
  19. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Makro Cash &Carry
  20. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
  21. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  22. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ Ν.ΕΒΡΟΥ
  23. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
  24. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ-ΝΑΟΥΣΑΣ
  25. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ- ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις