ΛΑΡΙΣΑ

«Είστε μαζί ή εχθροί με τους αγρότες;»

Εφ’ όλης της ύλης επιστολή για τα αγροτικά προβλήματα απέστειλαν στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης οι δημοτικοί σύμβουλοι Κιλελέρ Γιώργος Ακριβούλης και Χρήστος Χατζούλης.

Στην επιστολή σημειώνουν αναλυτικά τα εξής: «Κύριοι υπουργοί: Ο αγροτικός κόσμος δοκιμάζει τον τελευταίο καιρό απανωτές απογοητεύσεις. Οι συνεχείς μειώσεις του εισοδήματος, αλλά και η απώλεια της προοπτικής και εν τέλει της ελπίδας είναι τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την κατάσταση που βρίσκονται οι αγρότες. Η τελευταία απογοήτευση ήρθε από τις δήθεν αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, με ποσά αποζημίωσης για το καλαμπόκι και το σιτάρι για γέλια ή και για κλάματα.

Η λειτουργία του ΕΛΓΑ, είναι πια μια κοροϊδία κύριοι. Οι προεκλογικές σας δεσμεύσεις για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου έπεσαν στο κενό. Ακόμα ηχούν στ’ αυτιά των αγροτών της περιοχής του Δήμου Κιλελέρ, τα λόγια από την πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου μετά τις χαλαζοπτώσεις του περασμένου Μαϊου, στην οποία οι παριστάμενοι (σήμερα υπουργοί) κ.κ. Χαρακόπουλος, Κασσαπίδης και Τσιάρας, χαρακτήριζαν «έγκλημα» την νέα δομή λειτουργίας του ΕΛΓΑ και δεσμεύονταν για την άμεση αλλαγή του θεσμικού πλαισίου αμέσως μετά τις εκλογές.

Οι εκλογές ήρθαν και …κοντεύουν να ξανάρθουν, αλλά ο «έγκλημα» του ΕΛΓΑ δεν αποκαταστάθηκε. Και μην σπεύσετε να απαντήσετε πως «αποτελεί νόμο του κράτους» για πρόσφατα ψηφίσατε νόμους που παραβιάζουν το ίδιο το σύνταγμα – σύμφωνα τουλάχιστον με τις γνωμοδοτήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου…

Επειδή υπάρχουν πολιτικοί και ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, αν θέλατε μπορούσατε και με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο να αποκαταστήσετε την αδικία, αλλάζοντας την τιμή βάσης στην αποζημίωση των σιτηρών και του καλαμποκιού. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ…

Έτσι, οι αγρότες της περιοχής μας που πλήγηκαν από την χαλαζόπτωση μένουν – έξι μήνες μετά – να μετρούν τις πληγές τους και να δέχονται την κοροϊδία των δήθεν αποζημιώσεων.

Την ίδια στιγμή που οι γεροντότεροι υφίστανται μειώσεις στις συντάξεις τους, την ίδια στιγμή που διπλασιάζονται οι εισφορές του ΟΓΑ, η κυβέρνηση σας «απαντά» στη μείωση του αγροτικού εισοδήματος με νέα επίθεση:
Μειώνει την επιστροφή του φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, μειώνει την επιστροφή του ΦΠΑ από το 11 στο 6% και απαξιώνει περαιτέρω το συνεταιριστικό κίνημα με το νόμο 4015 που οδηγεί σε μαρασμό συνεταιρισμούς και Ενώσεις.

Μήπως ο στόχος είναι να παραχωρηθούν όλα «κοψοχρονιά» στους ιδιώτες;

Οι κάτοικοι της περιοχής μας περιμένουν απαντήσεις και πρωτοβουλίες. Διαφορετικά είναι σαν να τους παραδίνετε βορά στις διαθέσεις των δανειστών.

Διαλέξτε πλευρά κύριοι. Είστε με τους αγρότες ή με τους  εχθρούς του αγροτικού κόσμου;»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις