ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανός βουλευτής δήλωσε ότι δεν μπορεί να ζήσει με 5.100 ευρώ το μήνα!

Οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων τον διέσυραν παγκοσμίως …

Στην Ισπανία, την χώρα όπου οι άνεργοι ανήλθαν σε σχεδόν 5,7 εκατομμύρια στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 24,63% και ο βασικός μισθός είναι 641 ευρώ υπάρχει βουλευτής που με τις δηλώσεις του μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον αφελής.

Ο λόγος για τον συντηρητικό Guillermo Collarte ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι του είναι αδύνατο να ζήσει με την βουλευτική αποζημίωση των 5.100 ευρώ.

Ο βουλευτής  μίλησε για το βιοποριστικό του πρόβλημα σε  συνέντευξη που παραχώρησε  στην τοπική εφημερίδα της Γαλικίας La Voz de Galicia.

“Παίρνω 416 ευρώ ως δημοτικός σύμβουλος, 4.200 ευρώ ως βουλευτής και 290 ευρώ που κερδίζω ως υπάλληλος της Βουλής της Γαλικίας μας κάνουν 5.100 ευρώ. Δεν μπορώ να βγάλω το μήνα” δήλωσε με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στα κοινωνικά δίκτυα.

Η είδηση σύμφωνα με το news247.gr ξεπέρασε την Ισπανία και σε λίγο χρονικό διάστημα έκανε το γύρω του κόσμου. Στο Twitter υπήρξαν πολλά μηνύματα κατά του βουλευτή. Μάλιστα κάποιοι έβριζαν ενώ οι πιο ψύχραιμοι έγραψαν “verguenza” δηλαδή “ντροπή”.

Όπως έγινε γνωστό μετά τη σκανδαλώδη δήλωσή του αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγνώμη σε τοπικό ραδιόφωνο. “Ζητώ συγνώμη σε όσους ένιωσαν προσβεβλημένοι, ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με 400 και 500 ευρώ” είπε.

(lifo.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις