ΚΟΣΜΟΣ

«Πως σκότωσα τον Μπιν Λάντεν»

Την μαύρη επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ ένα βιβλίο γραμμένο από ένα μέλος της επίλεκτης ομάδας των Navy Seals που συμμετείχε στην περσινή επιχείρηση στο Πακιστάν, με στόχο την εξόντωση του διαβόητου ηγέτη της Αλ Κάιντα, Μπιν Λάντεν.

Το βιβλίο που τιτλοφορείται «No easy day» υπογράφεται από το μέλος των Navy Seals, Μαρκ Όουεν (πρόκειται φυσικά για ψευδώνυμο-όλα τα ονόματα των συναδέλφων του έχουν επίσης τροποποιηθεί) και περιγράφει από πρώτο χέρι την αποστολή των Αμερικανών και τον θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, τον Μάιο του 2011 στο Πακιστάν.

Το πόνημα του Navy Seal ξεκινά με την πτώση του ελικοπτέρου στο Αφγανιστάν τον Αύγουστο του 2011 (κατά το οποίο σκοτώθηκαν πολλά μέλη της επίλεκτης ομάδας) και θα μπορούσε να του έχει στοιχίσει την ζωή και κλείνει με το τηλεφώνημα προς τον Λευκό Οίκο με το οποίο επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του Λάντεν, στις 2/5/2011.

Στις σελίδες του βιβλίου ο Όουεν διηγείται την παιδική του ηλικία στην Αλάσκα και την εκπαίδευσή του, μέχρι την πιο σημαντική αποστολή της ζωής του.

Ο εκδοτικός οίκος Penguin- ο οποίος υπόσχεται ότι το βιβλίο θα είναι το μπεστ-σέλερ της χρονιάς- δεν έχει γνωστοποιήσει ακόμη αν έχει λάβει άδεια για να δημοσιοποιήσει τις πληροφορίες που μέχρι σήμερα ήταν απόρρητες.

Το αρχικό τιράζ προβλέπεται στα 300.000 αντίτυπα, ενώ για την προβολή του βιβλίου, ο συγγραφέας θα εμφανιστεί στην τηλεόραση, αλλά με καλυμμένο το πρόσωπο και αλλοιωμένη φωνή.

Σύμφωνα πάντως με τους New York Times, η αφήγηση του Navy Seal δεν αποκλείεται να επηρεάσει ακόμη και την προεκλογική καμπάνια στις ΗΠΑ, καθώς θα κυκλοφορήσει μόλις δυο μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις