ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Βελτιώνεται η οδική σύνδεση Τρικάλων με Καλλαρύτες

Υπεγράφη στο Δημαρχείο Καλαμπάκας από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό η σύμβαση του έργου «Βελτίωση και ασφαλτόστρωση οδού Ανθούσα – Μπάρος (όρια Νομού Τρικάλων – σύνδεση με Καλλαρύτες) προϋπολογισμού 960.000€, παρουσία του Δημάρχου Καλαμπάκας Δημήτρη Σακελαρίου, του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Ζήση Γρηγορίου, των περιφερειακών συμβούλων κ.κ. Αργυροπούλου, Μπάρδα, Νάνη, Τσίγκα, των αντιδημάρχων, της Διευθύντριας των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Καραγιάννη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Με την εργολαβία προβλέπεται να γίνουν εργασίες σε δρόμο συνολικού μήκους9 χιλιομέτρωνκαι προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε ένα μήνα. Το έργο χρηματοδοτείται από τα προγράμματα ΣΑΝΑ 3 και ΚΑΠ 2012. Κατά την δημοπράτηση του έργου αναδείχθηκε ανάδοχος η εργοληπτική επιχείρηση Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης και ΣΙΑ ΟΕ – Τεχνική Εταιρεία με ποσοστό έκπτωσης 51%.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας δήλωσε ότι:

Είναι ένας δρόμος ιδιαίτερα σημαντικός, η κατασκευαστική εταιρεία πρόκειται να παραδώσει το έργο μέσα σε ένα μήνα και ο δρόμος αυτός ενώνει τα Τρίκαλα την Θεσσαλία με την Ήπειρο και το Μέτσοβο.  Ένας δρόμος με μεγάλη σημασία για την ασφάλεια των κατοίκων και των ανθρώπων που μετακινούνται στην περιοχή.

Και ότι στη χειρότερη περίοδο της πρόσφατης ιστορίας της Ελλάδας, διαθέτουμε πόρους σε έργα υποδομής με μεγάλο εισοδηματικό πολλαπλασιαστή και ανάλογα χειροπιαστά αποτελέσματα στο κοινωνικό σύνολο.

Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Δημήτρη Σακελαρίου δήλωσε ότι:

Ξεκινάει το έργο από τη διασταύρωση της Ανθούσας και μέσω αυτού του δρόμου οδηγούμαστε στους Καλλαρύτες μέχρι το Μπάρος και από εκεί και πέρα πιστεύουμε και από την Περιφέρεια Ηπείρου να τελειώσει οριστικά για να είναι εύκολη η πρόσβαση από Θεσσαλία προς Ήπειρο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις