ΕΛΛΑΔΑ

Αλώνιζε σε Facebook και Twitter o ληστής της Πάρου

Πολυγραφότατος και λάτρης των social media είναι ο 30χρονος συλληφθείς για τη ληστεία σε τράπεζα της Πάρου και τη δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα.

Ο Αναστάσιος Θεοφίλου εκ Θεσσαλονίκης διατηρούσε λογαριασμό σε Facebook και Twitter και δύο μπλογκ, τα οποία μάλιστα ανανέωνε συχνά με διηγήματα στα οποία κυριαρχούσε το μίσος για την αστυνομία, την αστική τάξη, την εργασία αλλά και η αγάπη για τη βία και το αίμα.

Οι τελευταίες του αναρτήσεις στη σελίδα του Facebook έγιναν 15 Αυγούστου και πρόκειται για δύο τραγούδια το Μια εποχή στην κόλαση του Γιάννη Αγγελάκα και το Αερικό του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Στη σελίδα του αναφέρει ότι γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 1982, ενώ δεν δίνει κανένα άλλο στοιχείο για την ταυτότητά του. Μέλος στο Facebook έγινε στις 30 Δεκεμβρίου του 2011.

Ο λογαριασμός του στο Twitter είναι @paranoiriko και διατηρεί επίσης τα μπλογκ http://paranoiriko.blogspot.gr,http://paranoiriko.wordpress.com και τη σελίδα http://paranoiriko.tumblr.com/.

Από τότε που έγιναν γνωστά τα στοιχεία του, οι ιστοσελίδες του δέχονται καταιγισμό επισκέψεων και αρνητικών σχολίων.

Ανάμεσα στα άρθρα που του έχουν κινήσει το ενδιαφέρον και έχει ποστάρει είναι τα «Πορτρέτα κρατουμένων του 19ου αιώνα και εγκληματολογική ανθρωπολογία» και το «Εργοδότης πυροβόλησε μετανάστη και τον κράτησε κλειδωμένο για να μη μιλήσει».

Ο 30χρονος σχολιάζει θέματα της επικαιρότητας όπως τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τη Γερμανία στα προημιτελικά του Euro. Λέει χαρακτηριστικά: «ουφ! πάλι καλά. πόσοι μετανάστες πέριξ της ομόνοιας γλίτωσαν από λιντσάρισμα χάρη σε αυτό το αποτέλεσμα! από την άλλη οι κραυγές των αμνών ήταν τόσο εκκωφαντικές με το γκολ της ισοπαλίας που προς στιγμήν πίστεψα πως η Ελλάδα αποδεσμεύτηκε από την υποταγή της στην Τρόικα…».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα διηγήματά του στα προσωπικά του μπλογκ, τα οποία ξεσκονίζουν και οι ειδικοί της ΕΛΑΣ.

Σε ένα διήγημα που ονομάζει «Καθημερινή ιστορία παραβατικής τρέλας» και αφιερώνει στην γο γράφει: «Ξαπλώνω στον καναπέ και αναλογίζομαι την ζωή μου. Πως ξεκίνησαν όλα. Γιατί πήρα αυτόν τον δρόμο. Αναρωτιέμαι αν είχα άλλες επιλογές. Σκέφτομαι πως είμαι ένας μικρός εγκληματίας. Όλα ξεκίνησαν κατά λάθος. Ή σχεδόν κατά λάθος. Σκέφτομαι πως στην πραγματικότητα τα εγκλήματα μου είναι πολιτικά. Εξάλλου όλα είναι πολιτικά. Το έγκλημα είναι για το θέαμα ότι η αμαρτία για την εκκλησία. Εγώ διαφωνώ με την τυπολογία περί Καλού και Κακού τόσο του θεάματος όσο και της εκκλησίας. Όχι επειδή έχω ξεπεράσει τον μανιχαϊστικό τρόπο σκέψης. Για εμένα σημασία έχει αν μια πράξη βοηθάει στην χειραφέτηση της τάξης μου. Εκεί μπαίνει η διαχωριστική γραμμή. Από παιδί παρακολουθούσα το αστυνομικό ρεπορτάζ. Τρόμαζα με τον Δημητροκάλη, γελούσα με τον Σεχίδη, εκστασιαζόμουν με την 17Ν. Ενηλικιώθηκα με την θορυβώδη απόδραση Πάσαρη. Αργότερα έπιασα δουλειά σε ένα καφέ. Έτσι ξεκίνησαν όλα. Έτσι μυήθηκα στο Έγκλημα. Το αφεντικό χτυπούσε αποδείξεις ακόμα και για το τρίτο ποτό τού κάθε πελάτη. Το αντίθετο έλεγε είναι κλοπή! Το αφεντικό δεν μου κολλούσε ένσημα γιατί δεν έβγαινε. Το αφεντικό δεν ένοιωθε κλέφτης ούτε με τα ίδια του τα κριτήρια. Βρήκα πιο ελκυστική, την λιγότερο υποκριτική, ηθική του Πάσσαρη. Ήμουνα νέος».

Σε έτερο διήγημα που ονομάζει «Τελετουργία σε τέσσερις πράξεις» περιγ΄ραφει τη ληστεία μίας τράπεζας: «Ο διευθυντής παριστάνει τον φιλικό. Πιστεύει ότι μπορεί να μιλήσει την γλώσσα των ληστών.

Οι ληστές αδιαφορούνε σε ποια γλώσσα θα υπακούσει ο διευθυντής.

Σαφείς και κοφτές εντολές σε τόνο:

Δεν είμαστε φίλοι.

Γάμα την κωλοτράπεζα και σκέψου την ζωή σου.

Μην την λυτρώσεις. μην πάρεις πάνω σου τα κρίματα της.

Υπακούει.

Οι κρόταφοι του διευθυντή έχουν σταγόνες ιδρώτα.

Ο ιδρώτας στους κροτάφους των ληστών δεν φαίνεται».

Αναφέρεται στο αλκοόλ ως έναν «καταραμένο ιό» αλλά και στους αστυνομικούς: «ένας μπάτσος δεν έχει δίκαιο ή άδικο. Δεν μπορεί να είναι τίμιος ή λαμόγιο. Ένας μπάτσος απλά είναι φτιαγμένος από κατώτερης ποιότητας υλικό. Αυτό είναι όλο».

Στο λογαριασμό του στο Twitter έχει 150 followers και εκείνος «ακολουθεί» 113 άτομα. Εχει στείλει tweet και στην πρώην υπουργό Αννα Διαμαντοπούλου @adiamantopoulou γλυκούλα μου! τραβάς κι εσύ τον δικό σου Γολγοθά πάνω στα πτώματα μας… κουράγιο!, ενώ ενδιαφέρον του προκαλούσε και ο κ. Τσίπρας. Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών έγραψε: «δεν είπαμε να κάνουμε επανάσταση. Σύριζα είπαμε να βγάλουμε στις εκλογές γαμώ τον μπελά μου. ούτε γι αυτό δεν είναι ικανός αυτός ο λαός;;;!». Επίσης προεκλογικά έγραφε για τον κ. Τσίπρα: «αν βγει ο Τσίπρας πρέπει να κάνει την φασιστοκτονία πλημμέλημα…» και «στο ερώτημα Τσίπρας ή τανκς λέμε Τσίπρας. στο ερώτημα Τσίπρας ή χάος λέμε χάος!».

protothema.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις