ΛΑΡΙΣΑ

“Μύθος τα περί κατάργησης των επιδοτήσεων” λέει ο Μάξιμος

Κατηγορηματικά διέψευσε τα σενάρια περί κατάργησης των αγροτικών επιδοτήσεων ο Λαρισαίος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “Κεφάλαιο” ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Κόκκινη γραμμή η παραμονή της χώρας στο ευρώ

«Κόκκινη γραμμή είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η αποφυγή της διολίσθησης στη δραχμή. Όπως έλεγαν και οι παλαιότεροι, υπέρτατος νόμος είναι η σωτηρία της πατρίδος».

Να μη προσφέρουμε το άλλοθι για τον εξοστρακισμό μας από την Ευρώπη

«Δεν πρέπει να προσφέρουμε το άλλοθι που αναζητούν όσοι επιθυμούν τον εξοστρακισμό της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Διασφαλίζοντας την παρουσία μας στην Ευρώπη θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση των προεκλογικών υποσχέσεων εντός της τετραετίας, που προβλέπει ως βίο αυτής της κυβέρνησης η προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων που τη στηρίζουν».

Κάποτε το εθνικό μας φαγητό ήταν η φασολάδα και σήμερα είμαστε ελλειμματικοί σε όσπρια

«Η Ελλάδα είναι ένας ευλογημένος τόπος με τεράστιες δυνατότητες. Κι όμως, ενώ μπορεί να παράγει σχεδόν τα πάντα σε βασικά είδη διατροφής, η εξάρτησή μας από τις εισαγωγές είναι σοκαριστική. Εισάγουμε πάνω από το 80% του μοσχαρίσιου κρέατος και το 65% του χοιρινού. Κάποτε θεωρούνταν εθνικό μας φαγητό η φασολάδα και σήμερα είμαστε ελλειμματικοί σε όσπρια. Φανταστείτε, λοιπόν, μια χώρα που δεν έχει τροφική αυτάρκεια τί σκηνές θα ζούσε αν, ο μη γένοιτο, οδηγούνταν στην έξοδο από το ευρώ».

Περίπου 2 δις ευρώ από τις επιδοτήσεις επιστρέφουν στις βόρειες χώρες ως εισαγωγές ζωοκομικών προϊόντων

«Έχει ανοίξει τόσο η ψαλίδα ανάμεσα στις εισαγωγές και τις εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων που ουσιαστικά η μαύρη αυτή τρύπα καταπίνει τις αγροτικές επιδοτήσεις που εισρέουν κάθε χρόνο στη χώρα. Περίπου 2 δις ευρώ επιστρέφουν στις βόρειες χώρες ως εισαγωγές ζωοκομικών προϊόντων».

Η γεωργία και η κτηνοτροφία μπορούν να προσφέρουν εισόδημα σε όσους είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν με μεράκι και σχέδιο

«Η γεωργία με τις εναλλακτικές καλλιέργειες και ιδιαίτερα η κτηνοτροφία μπορούν να προσφέρουν εισόδημα σε εκείνους που είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν με μεράκι και σχέδιο και να μην τα εγκαταλείψουν στο πρώτο στραβοπάτημα. Ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί στη νέα ΚΑΠ να ενισχυθούν οι νέοι αγρότες με πριμ πρώτης εγκατάστασης που θα φτάνει τις 50.000 ευρώ. Το μέλλον είναι σε προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας που στοχεύουν στις αγορές του εξωτερικού. Μέσω του προγράμματος Αλέξανδρος Μπαλτατζής θα στηρίξουμε τέτοιες πρωτοβουλίες».             

Δεν καταργούνται οι κοινοτικές ενισχύσεις

«Δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια ο διαδεδομένος μύθος περί κατάργησης των κοινοτικών ενισχύσεων στον αγροτικό τομέα. Μπορεί να διαφοροποιούνται οι προδιαγραφές για την καταβολή τους, όμως, το μόνο βέβαιο σε μια εποχή αβεβαιότητας είναι η συνέχιση των αγροτικών επιδοτήσεων, που διασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα στους παραγωγούς μας»

Στον ίδιο τον πρωθυπουργό οφείλεται η αποκατάσταση της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους

«Η αποκατάσταση της εξισωτικής αποζημίωσης είναι η καλή είδηση της εβδομάδος και οφείλεται πρωτίστως στο προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για τους κτηνοτρόφους. Με εντολή του βρέθηκε το δημοσιονομικό ισοδύναμο από τις περικοπές στις αμοιβές του ιδίου και των μελών της κυβέρνησης αλλά και από τις μειώσεις στα ενοίκια του δημοσίου».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις