ΛΑΡΙΣΑ

Χιλιάδες Λαρισαίων προσκύνησαν τη Μεγαλόχαρη

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και πίστης, πλήθος Λαρισαίων βρέθηκαν σήμερα στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στους Αμπελόκηπους για να προσκυνήσουν την Παναγία.

Χθες το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και τα εγκώμια (επιτάφιος) της Θεοτόκου, ενώ ανήμερα της γιορτής, το πρωί ο Όρθρο και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα (7:00 – 8:30 μ.μ.) θα τελεστεί ο μεθέορτος Εσπερινός και Παρακλητικός Κανών της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Από νωρίς το πρωί ο προαύλειος χώρος αλλά και το εσωτερικό του ναού είχε πλημμυρίσει από πιστούς κάθε ηλικίας που έσπευσαν να συμμετάσχουν σε μία γιορτή που αποτελεί το “Πάσχα του καλοκαιριού”. Μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης και στην Ελλάδα γιορτάζεται από τη μία άκρη ως την άλλη με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ευλάβεια.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Στον Ιερό Ναό βρέθηκε το πρωί με τη σύζυγό του και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ο οποίος σε σύντομες δηλώσεις τόνισε πως «η σημερινή ημέρα είναι ημέρα κατάνυξης και αγάπης αλλά πάνω απ’ όλα πίστης στο Θεό και στους εαυτούς μας, σ’ αυτή την εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία. Με τη βοήθεια της Παναγίας οι Έλληνες μπορούμε να σηκώσουμε και πάλι το ανάστημά μας».

ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ

Δεκάδες εξάλλου, είναι οι εκκλησίες που πανηγυρίζουν σήμερα σε όλο το νομό της Λάρισας.

Newsroom onlarissa.gr / Φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις