ΕΛΛΑΔΑ

Πάγκαλος: Μαζί τα τρώμε ακόμη…

Υπερασπιζόμενος το περιεχόμενο του (ηλεκτρονικού) του βιβλίου απέναντι στις αντιδράσεις που προκάλεσε, ο Θόδωρος Πάγκαλος πέρασε στην αντεπίθεση, υποστηρίζοντας σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις (Σκάι) ότι ο ορθός τίτλος του πονήματός του θα έπρεπε να είναι «Μαζί τα τρώμε», αφού, όπως ισχυρίστηκε, η κρατική σπατάλη και διαφθορά συνεχίζεται αμείωτη.

Χρησιμοποίησε ως παράδειγμα της ελλειμματικής διαχείρισης το υπό διαμόρφωση πακέτο των 11,5 δισ. Παρότι, όπως είπε, το χρέος έχει ρυθμιστεί με το PSI, τα 11,5 δισ. αναζητούνται προκειμένου να διοχετευθούν στην κάλυψη ελλειμμάτων, και όχι στο χρέος.

Τόνισε ότι στο βιβλίο αποδεικνύει πως «οι πολλοί που κλέβουν από λίγο κάνουν μεγαλύτερη ζημιά από τους λίγους που κλέβουν πολύ».

Ο πρώην υπουργός είπε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα περιθώριο επαναδιαπράγματευσης του μνημονίου. «Και οι τρεις» είπε αναφερόμενος στους κυβερνητικούς εταίρους, συνεχίζουν να δίνουν την εντύπωση της επαναδιαπραγμάτευσης, η οποία όμως δεν υπάρχει».

Επέμεινε ότι υπάρχουν κλάδοι της δημόσιας διοίκησης που είναι συνολικά διεφθαρμένοι, όπως η εφορία και η πολεοδομία και διερωτήθηκε «ποιο πολιτικό κόμμα ήρθε ποτέ να ζητήσει μεγαλύτερες κυρώσεις, ποιό συνδικαλιστικό όργανο πήρε θέση, πότε ζήτησε η ΑΔΕΔΥ μεγαλύτερο ήθος, και αν ποτέ υπήρξε οργανωμένος κλάδος ποτυ παραδέχθηκε «εμείς πράγματι φοροδιαφεύγουμε».

«Δεν θα κάνουμε τίποτα για αυτόν τον τόπο αν δεν πάρουμε την απόφαση ότι έχουμε συνολική ευθύνη», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχει ανάγκη μονιμότητας στο Δημόσιο
Ο κ. Πάγκαλος επανέλαβε την άποψή του ότι όσοι πολιτικοί (στους οποίους συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων τους κ. Αλ. Παπαδόπουλο και Στ. Μάνο) έχουν κατά καιρούς προσπαθήσει να πουν τα πράγματα με το όνομά τους «και να δράσουν, εξοβελίστηκαν από την πολιτική ζωή».

«Για να μιλήσει ένας πολιτικός πρέπει να βγει από την πολιτική», είπε προσθέτοντας ότι στην Ελλάδα η λέξη «εκσυγχρονιστής» θεωρείται βρισιά.

Ο πρώην αντιπρόεδρος τάχθηκε ανοιχτά κατά της μονιμότητας στο Δημόσιο και υπέρ της δραστικής μείωσης των εξόδων του, -μισθοδοσίες, δώρα, επιδόματα, υπερωρίες, αμοιβές Διοικητικών Συμβουλίων. Εφερε δε ως παράδειγμα τον ΟΣΕ, θυμίζοντας ότι τα έξοδα του Οργανισμού είναι μεγαλύτερα από τον τζίρο του.

Διεφθαρμένο πανεπιστημιακό κατεστημένο
Ο κ. Πάγκαλος απέδωσε την εκλογική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόσχεση περί 100.000 προσλήψεων στο Δημόσιο, ενώ αναφερόμενος στα πανεπιστήμια, είπε «το διεφθαρμένο πανεπιστημιακό κατεστημένο ακύρωσε μία μεταρρύθμιση που επί υπουργίας Διαμαντοπούλου είχαν υπερψηφίσει 250 βουλευτές».

«Ο σημερινός υπουργός αλλάζει το νόμο με το επιχείρημα ότι δεν εφαρμόζεται. Δύο χιλιάδες άτομα (σσ: εννοεί τους πανεπιστημιακούς) άλλαξαν αυτό που ήθελε ολόκληρος ο ελληνικός λαός», σχολίασε.

Κατήγγειλε μάλιστα την ύπαρξη εντός των ΑΕΙ, «συντεχνιακών συμφερόντων και πολιτικών συμμοριών, τις οποίες οι καθηγητές ανέχονται».

Δεν ξέρω αν είμαι ΠΑΣΟΚ…
Απαντώντας στην ερώτηση αν είναι ακόμα ΠΑΣΟΚ απάντησε «δεν ξέρω, άκουσα ότι πρέπει να ξαναγραφτώ», σημειώνοντας ότι δεν σκοπεύει να το κάνει, καθώς θεωρεί ότι είναι μέλος. Αποκάλυψε επίσης ότι στις εσωτερικές εκλογές του Κινήματος ψήφισε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ελλείψει άλλου υποψηφίου.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις