ΕΛΛΑΔΑ

Ο Έλληνας που κατέκτησε το Moulin Rouge

Ξεκίνησε το…χορό σχετικά αργά, σε ηλικία 18 ετών, στη σχολή της Κλαίρυ Γουβιανάκη.

Όπως δηλώνει, αυτό συνέβη τυχαία, καθώς είχε ξεκινήσει από τηνενόργανη γυμναστική, με την οποία ασχολήθηκε για 12 χρόνια, με διακρίσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο χορός προέκυψε από τηνπρόταση που είχε από έναν φίλο του να παρακολουθήσει σεμινάρια χορού – εκεί γνώρισε έναν χορογράφο από το Παρίσι τον Bruno Agati ο οποίος του πρότεινε να φύγει για τη Γαλλία, να περάσει οντισιόν για μία κρατική σχολή στο Μονπελιέ και να συνεχίσει τον χορό εκεί.

Αυτό έκανε και πέτυχε! Με υποτροφία, καθώς χρήματα δεν υπήρχαν, ήταν ένας από τους τρεις που επιλέχθηκε – η εμπειρία του στην ενόργανη, ήταν πολύτιμη στο να διακριθεί.

Το τέλος των σπουδών του τον βρίσκει να εργάζεται στηDisneyland ως χορευτής. Ακολούθως στο Paradis Latin,ένα καμπαρέ στο Παρίσι, στο Lido ενώ συγχρόνως δούλευε και για την Όπερα για την οποία κάνει διάφορες παραστάσεις όπως η Εύθυμη Χήρα , La vie Parisienne, Faust κ.α.

Η σκληρή δουλειά σε έναν χαρακτήρα που λέγεται Valentin le Désossé δηλαδή ο χωρίς κόκαλα, ο οποίος υπήρξε πράγματι στοMoulin Rouge του άνοιξε την πόρτα του διάσημου καμπαρέ. Ο Toulouse Lautrec έχει ζωγραφίσει πολλούς πίνακες στους οποίους εμφανίζεται και υπάρχουν και πολλές αφίσες της εποχής που τον απεικονίζουν. Πρόκειται για ένα σόλο που διαρκεί τρία λεπτά και περιλαμβάνει ακροβατική, ευλυγισία και χορό.

Ο Αντώνης Κοσμαδάκης κέρδισε πέρυσι το βραβείο Γκίνες με το Moulin Rouge, για μια κίνηση που λέγεται serpillere, το οποίο είναι σπαγγάτο στο πάτωμα. Απαντώντας στην ερώτηση τι σημαίνει για τον ίδιο Ελλάδα, απαντά χωρίς περιστροφές: Ελλάδα σημαίνει το σπίτι μου. Είναι η οικογένειάμου. Προσπαθώ να πηγαίνω μια φορά το χρόνο. Είναι πολύ λίγο βέβαια αλλά προσπαθώ να πηγαίνω όσο πιο συχνά μπορώ. Εκεί είναι η θάλασσα, το καλό φαγητό… τα πάντα.

newsit.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις