ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολοκληρώνεται σήμερα η ελληνική παρουσία στους Ολυμπιακούς αγώνες

Καλές εμφανίσεις χθες από Λεμπέση και Παπαμιχαήλ

Την 15η και προτελευταία ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, δύο αθλητές του στίβου ξεχώρισαν από ελληνικής πλευράς. Ο Σπύρος Λεμπέσης στον τελικό του ακοντισμού με βολή 81.91 πήρε την 7η θέση κι έτσι με τον Κώστα Φιλιππίδη στο άλμα επί κοντώ, πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση συνολικά στον στίβο από τους Έλληνες αθλητές.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, μπορεί να τερμάτισε 25ος στα 50χλμ. βάδην, όμως έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με 3:49.56, όπως είχε κάνει πανελλήνιο ρεκόρ και στα 20χλμ. βάδην. Την 44η θέση στα 20χλμ. βάδην πήρε η Δέσποινα Ζαπουνίδου με χρόνο 1:35.19.

Τέλος, από την 11η θέση της τελικής κατάταξης των +80 κιλών ανδρών του ταεκβοντό, «αποχαιρετά» τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης. Ο δύο φορές «ασημένιος» Ολυμπιονίκης σε Αθήνα και Πεκίνο έχασε στον προκριματικό γύρο από τον Τούρκο Μπαχρί Τανρικουλού με 7-3 και αποκλείστηκε.

Δύο πρωτοεμφανιζόμενοι αθλητές σε Ολυμπιακούς Αγώνες ρίχνουν την αυλαία των ελληνικών συμμετοχών την Κυριακή (12/8) στο Λονδίνο.

Είναι οι εκπρόσωποι δύο επίπονων αθλημάτων: Ο Περικλής Ηλίας στην ορεινή ποδηλασία και ο Κώστας Πούλιος στο μαραθώνιο.

Ο 34χρονος Πούλιος με ατομικό ρεκόρ δύο ώρες και 17.12 δευτερόλεπτα θα επιχειρήσει να τερματίσει σε ένα χρόνο που θα του επιτρέψει να βελτιώσει την ατομική επίδοση του. Οι μαραθωνοδρόμοι θα πάρουν εκκίνηση στις 13.00.

Ο Περικλής Ηλίας θα είναι ο τελευταίος Έλληνας αθλητής που θα αγωνιστεί στο Λονδίνο. Κάνει ντεμπούτο στο θεαματικό άθλημα της ορεινής ποδηλασίας και συμμετέχει στο 5ο γκρουπ. Το cross country, όπως ονομάζεται, θα ξεκινήσει στις 15.30.

(sport24.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις