ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Χθες φτάσαμε πολύ κοντά, σήμερα η τελευταία ελπίδα

Ολοκληρώνουν σήμερα τις εμφανίσεις τους στο Λονδίνο οι Έλληνες αθλητές

Ο ένας έφτασε μια ανάσα από το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο άλλος νικήθηκε από τα τερτίπια του πήχη τη στιγμή που είχε ήδη αρχίσει να πανηγυρίζει. Ο λόγος για τον Σπύρο Γιαννιώτη που κατέλαβε την 4η θέση στα 10χλμ στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης και τον Κώστα Φιλιππίδη, ο οποίος έμεινε 7ος στον τελικό του άλματος επί κοντώ.

Μια ανάσα… Τόσο κοντά βρέθηκε στο μετάλλιο ο Σπύρος Γιαννιώτης. Ο 32χρονος κολυμβητής τερμάτισε 4ος στα 10 χλμ ανοιχτής θάλασσας. Η εμφάνισή του ήταν εντυπωσιακή, δυστυχώς όμως, δεν συνδυάστηκε με ένα μετάλλιο, που θα ήταν το πρώτο για την ελληνική κολύμβηση από το 1896. Στο τέλος ο Έλληνας κολυμβητής ξέσπασε μπροστά στην κάμερα.

Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η τύχη στον Κώστα Φιλιππίδη, ο οποίος ενώ άρχισε να πανηγυρίζει μετά το άλμα του στα 5.75μ, είδε τελικά τον πήχη να πέφτει και με τα 5.65μ τερμάτισε 7ος.

Πολύ καλά, αλλά εκτός τελικού. Δυστυχώς αυτό είναι το… ρεζουμέ της παρουσίας της ομάδας του ανσάμπλ. Οι νεαρές γυμνάστριες κέρδισαν το χειροκρότημα του κοινού, όχι όμως και τους αντίστοιχους βαθμούς των κριτών κι έμειναν εκτός τελικού.

Δεν εξελίχθηκε καλά η μέρα για τον Όλεγκ Μοτσάλιν, ο οποίος στα 74 κιλά της ελευθέρας πάλης ηττήθηκε από τον Τίγκιεγ Σοσλάν από το Αζερμπαϊτζάν και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΠΟ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ – ΛΕΜΠΕΣΗ

Έφτασε η ώρα του σημαιοφόρου της ελληνικής αποστολής, Αλέξανδρου Νικολαΐδη να μπει στο ταπί της Excel Arena.

Ο κάτοχος δύο ολυμπιακών μεταλλίων συμμετέχει στα προκριματικά της κατηγορίας των +80 κιλών με πρώτο αντίπαλο τον Τούρκο Μπαχρί Τανρικουλού (στις 11.45).

Νωρίτερα (11.00) θα πάρει εκκίνηση ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ στα 50 χιλιόμετρα βάδην. Το βράδυ (19.00) η Δέσποινα Ζαπουνίδου  θα πάρει τη σκυτάλη στα 20 χιλιόμετρα βάδην.

Την αυλαία των ελληνικών συμμετοχών στον στίβο θα κλείσει ο Σπύρος Λεμπέσης στον τελικό του ακοντισμού (21.20).

Ο 25χρονος αθλητής του Αντώνη Παπαδημητρίου δεν έχει μεγάλη ατομική επίδοση όπως οι αντίπαλοι του, ωστόσο στον προκριματικό έδειξε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση και θα παλέψει την είσοδο στην οκτάδα.

(sportfm.gr, sport24.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις