ΚΟΣΜΟΣ

Υπέβαλαν στην κόρη τους το βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού!

Σοκ στις ΗΠΑ από … τη δράση ζευγαριού γονέων στο Ντέλαγουερ

Σοκ προκαλεί στις Ηνωμένες Πολιτείες η υπόθεση που αποκάλυψε ειδησεογραφική ιστοσελίδα του Ντέλαγουερ. Όπως υποστηρίζει η ιστοσελίδα, ένας παιδίατρος και η σύζυγός του κατηγορούνται ότι υπέβαλαν την 11χρονη κόρη τους στο βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού για να την τιμωρήσουν.

Ο Μέλβιν Μορς, 58 ετών, και η σύζυγός του Πολίν, 40 ετών, από το Τζόρτζταουν του Ντέλαγουερ κατηγορούνται  και αντιμετωπίζουν ποινικές ευθύνες για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Η ιστοσελίδα delawareonline.com σημειώνει επίσης ότι ανεστάλη και η ιατρική άδεια του Μορς.

Το κορίτσι είπε στους ανακριτές ότι ο πατέρας της κρατούσε το κεφάλι της μέσα στον νιπτήρα έως ότου το νερό καλύψει σχεδόν το μισό πρόσωπό της. Αυτό, όπως κατήγγειλε, είχε γίνει τέσσερις φορές στο διάστημα 2009-2011.

Σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου, η κοπέλα ανέφερε ότι ο πατέρας της είπε ότι «θα μπορούσε να γίνει αυτό επί πέντε λεπτά χωρίς να πάθει εγκεφαλική βλάβη».

Η κοπέλα είπε στην αστυνομία ότι δεν μπορούσε να καταλάβει τι ήταν αυτό που είχε κάνει και έπρεπε να τιμωρηθεί. Κατήγγειλε, επίσης, ότι μερικές φορές ο πατέρας της τη φόβιζε ότι θα την τύλιγε σε μία κουβέρτα έτσι ώστε να μην μπορεί να κινηθεί.

Τόσο η 11χρονη όσο και η μικρότερη αδελφή της είναι υπό την φροντίδα τοπικών υπηρεσιών, ενώ οι γονείς τους βρίσκονται υπό κράτηση.

Οι εικονικοί πνιγμοί, μια αμφιλεγόμενη τεχνική ανάκρισης, χρησιμοποιήθηκε από τη CIA για να αναγκάσει ύποπτους τρομοκράτες να αποκαλύψουν πληροφορίες και έχει χαρακτηριστεί ως μορφή βασανιστηρίου. Το 2009, με απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα, η συγκεκριμένη τεχνική ανάκρισης απαγορεύτηκε.

(in.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις