ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σεμινάριο κλασικού χορού στη δημοτική σχολή μπαλέτου Λάρισας

Θα πραγματοποιηθεί από 21 έως 31 Αυγούστου

Από την Ανώτερη Σχολή Χορού και τη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου τoυ Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Επιστημών ανακοινώνεται ότι από 21-31 Αυγούστου  θα πραγματοποιηθεί  σεμινάριο  κλασσικού χορού .

Στο σεμινάριο έχουν δικαίωμα συμμετοχής  όσοι είναι άνω των 12 ετών.

Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στη Σκηνή Μπαλέτου, στο Μύλο του Παπά (Γεωργιάδου 53, Λάρισα).

Από τη Σχολή έχει  κληθεί να η κ. Μιλένα Συμεώνοβα (Βουλγαρία). Επίσης θα διδάξει  και ο κ. Γκες Μίχωφ,  Διευθυντής της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου και της Ανώτερης Σχολής Χορού.

Λίγα λόγια για τους δασκάλους του σεμιναρίου:

•             Η Μιλένα Συμεώνοβα τέλειωσε την Ακαδημία Μπαλέτου VAGANOVA της Πετρούπολης με δασκάλα τη Νατάλια Ντουντίνσκα.

Ως πρώτη σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής της Σόφιας ερμήνευσε κορυφαίους ρόλους σε μεγάλα έργα του κλασσικού ρεπερτορίου: «Ζιζέλ», «Λίμνη των Κύκνων», «Δον Κιχώτης», «Ωραία Κοιμωμένη», «Καρυοθραύστης» και άλλα. Έχει εμφανιστεί στα μεγάλα Θέατρα της Ευρώπης, της Αυστραλίας, της  Ιαπωνίας, της Αιγύπτου, της Ταϊβάν, της Κορέας.

Έχει λάβει μετάλλιο, δύο φορές στο Διεθνή Διαγωνισμό Χορού της Βάρνας (1980, 1983) και δύο φορές σε Διεθνή Διαγωνισμό Χορού της Ιαπωνίας  (1980, 1987).

Αυτή την περίοδο διδάσκει κλασσικό χορό στην Όπερα και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης της Σόφιας.

•             Ο  Γκες Μίχωφ γεννήθηκε στη Βουλγαρία.  Σπούδασε κλασσικό χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης της Σόφιας με τις σπουδαίες δασκάλες Βαλτατσέεβα και Μπαλάμπινα. Στη συνέχεια αποφοίτησε από την Ανώτατη Μουσική Ακαδημία της Σόφιας. Στην Ελβετία μετεκπαιδεύτηκε στο σύγχρονο χορό και στη jazz με δασκάλους τους Alain Bernar και  Μίσα Μπεργκέζε.

Στο Μπαλέτο Arabesque της Σόφιας υπήρξε πρώτος σολίστ.  To 1983 ξεκίνησε την εκπαιδευτική του καριέρα στην Ελλάδα. Από το 1990 είναι καλλιτεχνικός Διευθυντής της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου Λάρισας. Επίσης είναι Διευθυντής  στην Ανώτερη Σχολή Χορού της Δ,Ε.Τ.ΠΟ.Λ που ιδρύθηκε το 1997.

Το 1997 δημιούργησε το Θεσσαλικό Μπαλέτο (www.thessalyballet.gr)

Ήταν ο δάσκαλος των χορευτριών που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο 8Ο GRAND PRIX EUROVISION 1999, Λυών (Μαρία Μπούμπουλη), στο 9ο GRAND PRIX EUROVISION 2001, Λονδίνο (Όλγα Τσιμούρτα, Τίνα Νασίκα), στο 10ο GRAND  PRIX EUROVISION 2003, Άμστερνταμ (Ελενίνα Νικολάου ) και πολλών άλλων με εξαιρετικές διακρίσεις σε αναγνωρισμένους  διεθνείς και  ελληνικούς έγκυρους διαγωνισμούς.

Σήμερα είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου Λάρισας, Διευθυντής της Ανώτερης Σχολής Χορού Λάρισας, μέλος του INTERNATIONAL DANCE COUNCIL – CID  (Διεθνές Συμβούλιο Χορού ),χορογράφος και καθηγητής χορού.

Κόστος σεμιναρίου: 100 Ευρώ

Επικοινωνία: τηλ.:2410256464,  balletsc@otenet.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις