ΛΑΡΙΣΑ

Πρωτοεμφανιζόμενο έντομο προκαλεί ζημιές στα ακτινίδια

Ο Αγροτικός Σύλλογος Πυργετού ενημέρωσε για το θέμα την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας

Την Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού κ. Βλάχος Αθανάσιος , το μέλος κ. Ευθυμίου Αθανάσιος και ο κ. Σκέτος Ευάγγελος, προκειμένου να την ενημερώσουν για τις ζημιές που προκαλούνται στα ακτινίδια της περιοχής από έναν πρωτοεμφανίζομενο εχθρό-έντομο.

Ο Πρόεδρος ζήτησε την συμβολή της Αντιπεριφέρειας Λάρισας για την προμήθεια και εγκατάσταση εδικών κατασκευών που καταπολεμούν τον επιζήμιο εχθρό.

Η Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε : «Η καλλιέργεια της ακτινιδιάς είναι ιδιαιτέρως οικονομικής σημασίας για την περιοχή μας καθώς επίσης και σημαντικό εξαγώγιμο προϊόν .Θα συνδράμουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος με στόχο την προστασία του εισοδήματος των παραγώγων .Η στήριξη του αγροτικού κόσμου , για την Περιφέρεια Θεσσαλίας  , αποτελεί  προτεραιότητα.»

Η κ. Καραλαριώτου δεσμεύτηκε να συγκαλέσει σύσκεψη  με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων και ειδικών επιστημόνων, για να αποφασιστεί ο πλέον ενδεδειγμένος – επιστημονικά τρόπος για την αντιμετώπιση του προβλήματος , με σκοπό την προστασία του ακτινιδίου .

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις