ΛΑΡΙΣΑ

Μόνο με γάμους και βαπτίσεις δουλεύουν τα κοσμηματοπωλεία της Λάρισας!

Η κρίση φαίνεται πως έχει χτυπήσει για τα καλά τις συνήθειες των ανδρών στο να αγοράζουν πολύτιμα κοσμήματα για τις γυναίκες τους.

Σύμφωνα με ιδιοκτήτες χρυσοχοείων στο κέντρο της Λάρισας, πλέον οι άνθρωποι αγοράζουν μόνο τα απαραίτητα και αυτά που τους χρειάζονται.
Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης καταστήματος κ. Σάπκας Παναγιώτης και η σύζυγός του μιλώντας στο onlarissa.gr τόνισαν ότι παρόλο που υπάρχει μια γενικότερη πτώση στα χρυσοχοεία, παραμένει και η συγκεκριμένη ζήτηση για κάποια μέταλλα.

Η βάπτιση και ο γάμος αποτελούν δύο πράγματα που δυστυχώς ή ευτυχώς δεν μπορεί να τα αποφύγει κάποιος αγοράζοντας έστω και τα απολύτως απαραίτητα για αυτό και η ζήτηση εδώ παραμένει σταθερή και ίσως και ανοδική.

«Είμαστε άνθρωποι που τιμούμε την παράδοση και τα έθιμα για αυτό και τα ακολουθούμε πιστά». Ο σταυρός ,οι βέρες, είναι βασικά κοσμήματα για τελετές όπως ο γάμος και η βάπτιση. Η κρίση έχει αλλάξει την ποσότητα της ύλης στην αγορά κοσμημάτων και όχι την ποιότητα. Ο χρυσός είναι ίδιος σε όλο τον κόσμο και η ποιότητα δεν μπορεί να αλλάξει για αυτό και δεν μπορεί να αλλάξει και η τιμή.

Στο θέμα των κλοπών-ληστειών που παρατηρείται στα χρυσοχοεία τα τελευταία δύο χρόνια,η πρόληψη είναι το παν ,ανάφεραν ο κος και η κυρία Σάπκα.

Έχουμε πάρει όσο το δυνατόν πιο ασφαλή μέτρα για να προστατέψουμε ότι μπορούμε με κάμερες ,με πόρτες κουβουκλίου. Υπάρχει μεγάλος φόβος ιδιαίτερα στην αγορά των χρυσοχόων.


Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος κοσμημάτων κ. Έλενα Σπανού μας μίλησε για την πτώση της αγοράς κοσμημάτων ακόμα και στο 50%.

«Δεν έρχονται πλέον να αγοράσουν ούτε οι άντρες για να κάνουν κάποιο δώρο στις γυναίκες τους ,ούτε οι  ίδιες οι γυναίκες για τον εαυτό τους. Οι άνθρωποι δυσκολεύονται κατά πολύ να ανταπεξέλθουν ακόμα και στο γάμο και στη βάπτιση, παρατείνοντας τα για κάποιο διάστημα, προσπαθώντας να το αποφύγουν.

Παρόλα αυτά η ποιότητα του χρυσού είναι μία και δεν έχει την ευχέρεια όπως σε κάτι άλλο να πέσει. Προσπαθούμε να λαμβάνουμε και εμείς τα  μέτρα μας όσο μας είναι δυνατόν για την προστασία των κοσμημάτων μας».
Στο χρυσοχοείο του κυρίου Β. Κούρτη, η  σύζυγός του, κ. Ζέτα Κούρτη αναφέρθηκε και εκείνη στην πτώση της κίνησης των ανδρών για κάποιο δώρο προς τις γυναίκες τους και όχι μόνο. Ελάχιστοι είναι οι άνδρες που θα αγοράσουν ένα δώρο αλλά σε γενικές γραμμές τα δώρα σε είδος κοσμημάτων έχει περιοριστεί αρκετά.

Ο κόσμος αγοράζει συγκεκριμένα πράγματα και ότι πιο οικονομικό μπορεί, ιδιαίτερα για υποχρεώσεις όπως ο γάμος και η βάπτιση.

Ρεπορτάζ: Στεφανία Μακρή / φωτό:  onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις