ΛΑΡΙΣΑ

Καινούριο νηπιαγωγείο στη Χαραυγή

Θα είναι προϋπολογισμού 905.000 ευρώ

Νέο νηπιαγωγείο αποκτά η συνοικία της Χαραυγής καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης της κατασκευή του. Συγκεκριμένα το έργο «Κατασκευή Νηπιαγωγείου στη Χαραυγή», προϋπολογισμού 905.000 € (με ΦΠΑ)  είχε ενταχθεί στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας στις 21/02/2012 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Μετά την έγκριση αυτή, προχωράνε άμεσα οι διαδικασίες υπογραφής της σχετικής  Σύμβασης για να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Η συνοικία της Χαραυγής αποκτά πλέον ένα σύγχρονο νηπιαγωγείο με προδιαγραφές που καλύπτουν τις ανάγκες της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας, αναβαθμίζοντας παράλληλα και την περιοχή. Ως Αιρετή Περιφέρεια στηρίζουμε μέσω του ΕΣΠΑ δομές της εκπαίδευσης ικανοποιώντας παράλληλα ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Βελτιώνοντας τις υποδομές στον τομέα της εκπαίδευσης επενδύουμε στο μέλλον των παιδιών μας».

Αντικείμενο του έργου είναι η ανέγερση κτιρίου Νηπιαγωγείου στην συνοικία της Χαραυγής του Δήμου Λαρισαίων και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου. Το οικόπεδο στο οποίο θα κατασκευαστεί το Νηπιαγωγείο βρίσκεται στο Ο.Τ. Γ1956 που συνορεύει με Ανώνυμο Πεζόδρομο πλάτους 8,00 μ. κάθετο στον πεζόδρομο της οδού Ροδόπης.

Στις άλλες δύο πλευρές συνορεύει με οικόπεδο του Δήμου Λαρισαίων προοριζόμενο για ανέγερση Βρεφονηπιακού Σταθμού και με δύο ιδιόκτητα οικόπεδα όπου έχουν ανεγερθεί μία διώροφη και μια τριώροφη κατοικίες. Η επιφάνεια του οικοπέδου είναι 992.82 μ2, με πρόσωπο 24,53 μ στον Ανώνυμο Πεζόδρομο και 40,04 στον πεζόδρομο της οδού Ροδόπης.

Το κτίριο έχει κάλυψη 694,97 μ2 (δόμηση 370,57 μ2, ημιυπαίθριοι χώροι 109,63 μ2). Αποτελείται από ισόγειο χώρο 370,57 μ2. Περιλαμβάνει χώρο υποδοχής, δύο (2) αίθουσες εργασίας με δυνατότητα ενοποίησης για λειτουργία της ως αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, μία (1) αίθουσα ύπνου, γραφείο νηπιαγωγών, κουζίνα με αποθήκη, χώρους υγιεινής για τα νήπια και το προσωπικό, W.C. ΑΜΕΑ, αποθήκη υλικού και λεβητοστάσιο.

Συνολικά στη μελέτη περιλαμβάνονται όλες οι εργασίες κατασκευής του κτιρίου, καθώς και οι διαμορφώσεις του αύλειου χώρου με πλακοστρώσεις, φυτεύσεις, και φωτισμό.

Φορέας Υλοποίησης του έργου, που είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων και το ποσό της προς υπογραφή Σύμβασης είναι 414.671,02 μετά την έκπτωση που προέκυψε απ’ τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις