ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο δήμο Τεμπών

Ελεύθερο ίντερνετ μέσω ασύρματου δικτύου στα Μεσάγγαλα και στο Καστρί Λουτρό

Συνεχίζονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα θερινά πολιτιστικά δρώμενα στην περιοχή του δήμου Τεμπών έτσι έχουμε :

Α) Στο ξενοδοχείο «Νόστος» στα Μεσάγγαλα : Διπλός θα είναι ο σκοπός της εκδήλωσης που οργανώνεται στον φιλόξενο κήπο του ξενοδοχείου «Νόστος» στα Μεσάγγαλα, το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο 10-11 Αυγούστου 2012, με τον γενικό τίτλο «Λόγια και εικόνες του Έρωτα». Σ’ αυτή τη σύμπραξη συναντιούνται η ποιήτρια – φυσικός, Χρύσα Βελησσαρίου και η δημιουργός έργων κολλάζ και μικτής τεχνικής, Φλώρα Γουγουλιά.

Την Παρασκευή 10 Αυγούστου στις 9,00 το βράδυ, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της Χρύσας Βελησσαρίου με τίτλο «Οι εποχές του Έρωτα». Την παρουσίαση θα κάνει η ίδια η ποιήτρια και θα ακολουθήσουν  απαγγελίες ποιημάτων της. Στην εκδήλωση θα παραστεί με τα εικαστικά έργα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο και η δημιουργός τους Ντίνα Χατζή.

Παράλληλα στον ίδιο χώρο νέες και παλαιότερες δημιουργίες κολλάζ και έργων μικτής τεχνικής,  θα εκθέσει η Φλώρα Γουγουλιά.  Η έκθεση θα διαρκέσει δύο μέρες Παρασκευή και Σάββατο 10-11 Αυγούστου και θα λειτουργεί  τις ώρες 20,00 – 23,00 το βράδυ.  Πληροφορίες :     Ξενοδοχείο «Νόστος»    2495-097.225 & 6945-762.781.

Β) στη Ραψάνη : Το βιβλίο «Ημερολόγιον» (1869-1952) του εκπαιδευτικού Ιωάννη Δουμακή, παρουσιάζεται την Κυριακή 12 Αυγούστου στις 12:00 το πρωί, στο Δημοτικό Σχολείο Ραψάνης. Την εκδήλωση οργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ραψάνης και η Βιβλιοθήκη του χωριού. Επίσης την Παρασκευή στο χωριό οργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία στο χώρο του ΚΑΠΗ Ραψάνης. Παράλληλα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις με αναφορές στο βιβλίο που οργανώνονται καθημερινά στις 11 με 12 το πρωί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης.

Επίσης «Κρητικά ακούσματα» θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν οι Ραψανιώτες και όχι μόνο στον ξενώνα «ΕΙΣΒΟΡΟ» την Παρασκευή 10/08 (Λουδοβίκος των Ανωγείων) και το Σάββατο 11/08 (Ευαγγελάκης, Παπαδόπουλος και Ντούρος).

Γ) Στη Σπηλιά : Το Σάββατο 11 Αυγούστου, βραδιά νεολαίας με ξένη μουσική και γνωστούς dj και στις 18 Αυγούστου ποδοσφαιρικοί αγώνες εφήβων και ανδρών.

Δ) 4ο Forest Festival Καλλιπεύκης στις 10 – 12 Αυγούστου : Για τέταρτη συνεχή χρονιά, νεολαίοι μας προσκαλούν, σε ένα μαγευτικό τοπίο στους πρόποδες του  Ολύμπου, να περάσουμε ένα αξέχαστο διήμερο έξω από το χωριό, μέσα στο δάσος, στην τοποθεσία Πατωμένη, με δυνατή μουσική από τους καλύτερους dj’s στη Θεσσαλία, άφθονο  ποτό και φαγητό……. Και επειδή η κρίση δεν μας σταματά, λένε οι διοργανωτές,  ελεύθερη είσοδος και κατασκήνωση.

Πρόγραμμα θα κάνουν οι : Dj Joe, Dj Fact, Dj M και Dj Alex. Πληροφορίες στα τηλέφωνα : ΔΗΜΗΤΡΗΣ : 6974802413 και  ΒΑΣΙΛΗΣ : 6939648019 what’s up.

 

Ε) Στο «Τσικιλέκι» στους Γόννους : Όπως και σε άλλες εκκλησίες της περιοχής έτσι και στους Γόννους θα γίνουν και φέτος οι καθιερωμένες γιορταστικές εκδηλώσεις την παραμονή και ανήμερα «της Παναγίας» στις 14 και 15 Αυγούστου.

Στ) Στο ξενοδοχείο «Δοχός» στην Καρίτσα το Σάββατο 11 Αυγούστου θα εμφανιστεί ο Σταμάτης Κραουνάκης, με τη μουσική παράσταση «55». Τιμή εισιτηρίου 14,00 ευρώ και τηλέφωνο επικοινωνίας : 2495-092.001.

Να ευχηθούμε όλες οι εκδηλώσεις να πετύχουν και να τις χαρεί ο κόσμος. Και το λέω αυτό γιατί δυστυχώς παρά τον καύσωνα που έχουμε, οι μετεωρολόγοι μιλάνε για βροχές και καταιγίδες το τριήμερο που μας έρχεται …

Ζ) Στο Μακρυχώρι : Τις καλοκαιρινές τους εκδηλώσεις με τον γενικό τίτλο «Αυγουστιάτικα Πολιτιστικά Δρώμενα», προετοιμάζουν για την Παρασκευή 24, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Αυγούστου οι συνδιοργανωτές Πολιτιστικός Σύλλογος και Τοπική Κοινότητα Μακρυχωρίου υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού (ΔΟΠΑΠΕΠΤ) του Δήμου Τεμπών. Αναλυτικά για το πρόγραμμα το blog θα αναφερθεί σε επόμενη ειδική για το θέμα ανάρτηση.

Και μία είδηση για τους κατοίκους και τους παραθεριστές των παραλίων του Δήμου Τεμπών:

Όπως ανακοίνωσε χτες ο Δήμαρχος Κώστας Κολλάτος ελεύθερο ιντερνέτ, μέσω ασύρματου δικτύου έχουν πλέον οι περιοχές στα Μεσάγγαλα και στο Καστρί-Λουτρό. Το σύστημα μπορεί να δεχτεί μέχρι και 800 επισκέψεις την ημέρα.

(Πληροφορίες και ειδήσεις από το μπλογκ του Δημήτρη Γουγουλιά)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις