ΛΑΡΙΣΑ

«Ωμή παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων»

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καταγγέλλει τη διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας  «Όλυμπος»

Η ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας έχει αναλυτικά ως εξής :

«Η διοίκηση του Ε.Κ.Ν.Λ. καταγγείλει στον λαρισαϊκό λαό την βιομηχανία μηνύσεων που έχει εξαπολύσει η γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ στους συνδικαλιστές που πρωτοστάτησαν στην απεργία τις 4 και 5 Φλεβάρη 2012  για να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα που πήρε μονομερώς  η εργοδοσία σε βάρος των εργαζομένων (μείωση στους μισθούς  απο16,2 έως και 53% και κατάργηση του ημερήσιου σταθερού χρόνου απασχόλησης κ.λ.π.).

Πρόκειται για συνέχιση της ωμής παρέμβασης στη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων  και της κατατρομοκράτησης τους για να δεχθούν όλες τις αντεργατικές επιλογές τους που θα συνεχιστούν πιο έντονα το επόμενο διάστημα με απολύσεις που  ήδη έχουν ξεκινήσει .

Οι εργοδότες  του Όλυμπος πρωτοστατούν στη σκληρή αντεργατική επίθεση που έχουν εξαπολύσει  κυβέρνηση ,βιομήχανοι, τρόικα Ε.Ε. με στόχο να τσακίσουν κάθε αντίσταση των εργαζομένων.

Να σημειωθεί ότι ο όμιλος των αδελφών ΣΑΡΑΝΤΗ  (ιδιοκτήτες της ΤΥΡΑΣ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΡΟΔΟΠΗΣ στην Ελλάδα, ΤΥΡΜΠΟΥΛ στη Βουλγαρία και ΤΥΡΟΜ στη Ρουμανία) έχει  μεγάλη κερδοφορία τα τελευταία 10 χρόνια,  είναι μέσα σε όλα τα επιδοτούμενα επενδυτικά προγράμματα.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας δεν θα κάνει πίσω ούτε τρομοκρατείται απ΄ την επίθεση των συγκεκριμένων εργοδοτών αλλά θα συνεχίσει με περισσότερη δύναμη να παλεύει για την υπεράσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και καλεί τα εργατικά σωματεία και όλους τους εργαζόμενους του νομού Λάρισας , να αντισταθούν μαζικά και οργανωμένα στις προκλήσεις τόσο των εργοδοτών  της ΟΛΥΜΠΟΣ όσο και γενικότερα στην  εργοδοσία που έχει ξεσαλώσει και θέλουν να μας γυρίσουν πίσω στον μεσαίωνα.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους μαζικούς φορείς του νομού μας  να καταδικάσουν με κάθε τρόπο την εργοδοτική τρομοκρατία  των εργοδοτών τις γαλ/νιας ΟΛΥΜΠΟΣ» .

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις