ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ο Επιθεωρητής» του Γκόγκολ από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης

Για μία παράσταση στη Λάρισα την Τρίτη 21 Αυγούστου στο κηποθέατρο Αλκαζάρ

Το κλασικό έργο «Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης σε σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ, θα παρουσιαστεί στη Λάρισα την Τρίτη 21 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ.

Το κλασικό αριστούργημα του Ρώσου συγγραφέα είναι έργο με καυστικό και σπινθηροβόλο χιούμορ, που μέσα από ακραίες κωμικές καταστάσεις σαρκάζει ανελέητα την εξουσία και τους μηχανισμούς της, γεγονός που την καθιστά απόλυτα διαχρονική και συγκλονιστικά επίκαιρη τη σημερινή εποχή της οικονομικής και πολιτιστικής κρίσης.

Ο Νικολάι Γκόγκολ με την αιχμηρή πένα του «καυτηριάζει» την ανοησία, τη δουλοπρέπεια, τη ματαιοδοξία, τον οπορτουνισμό, την αισχροκέρδεια, τη διαφθορά και την υποκρισία της κρατικής μηχανής, αλλά συνάμα και τη σήψη μια ολόκληρης κοινωνίας, που επιδίδεται σε ένα πρωτοφανές πανδαιμόνιο από κολακείες, δωροδοκίες και αλληλοκατηγορίες.

Τον ρόλο του επιθεωρητή ερμηνεύει στην παράσταση ο γνωστός ηθοποιός Παναγιώτης Μπουγιούρης. Επίσης παίζουν οι ηθοποιοί Βασίλης Ανδρέου, Νικολέττα Βλαβιανού, Εύη Μητσοπούλου, Μελέτης Ηλίας, Δημήτρης Μυλωνάς, Σπύρος Τσεκούρας και Χάρης Χαραλάμπους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις