ΛΑΡΙΣΑ

Αποζημιώσεις ΕΛΓΑ και Ολοκληρωμένη Διαχείριση στο επίκεντρο

Με τον Αγροτικό Καπνικό Συνεταιρισμό Ελασσόνας συναντήθηκε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

Οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και οι διαδικασίες υπαγωγής των καπνοπαραγωγών στο Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης του Μέτρου 2.1.4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλ. Μπαλτατζής», ήταν τα βασικά θέματα που ετέθησαν στη συνάντηση που είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με την διοίκηση του Αγροτικού Καπνικού Συνεταιρισμού Επαρχίας Ελασσόνας.

Όπως επισήμαναν τα μέλη της διοίκησης, με τις ισχύουσες προϋποθέσεις είναι επί της ουσίας απαγορευτική η ένταξη των καπνοπαραγωγών στο Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, με αποτέλεσμα να παραμένουν αναξιοποίητα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Ο κ. Χαρακόπουλος αντιμετώπισε θετικά το αίτημά τους εντός του Σεπτεμβρίου να υπάρξει σύσκεψη στο ΥπΑΑΤ με τους 16 Καπνικούς Συνεταιρισμούς της χώρας και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να εξεταστούν προτάσεις για την απλοποίηση των διαδικασιών και των προϋποθέσεων υπαγωγής των καπνοπαραγωγών στο Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης του Μέτρου 2.1.4.

Στη συνάντηση έγινε επίσης εκτενής αναφορά στις ζημιές που υπέστησαν 600 στρέμματα με καπνό στην επαρχία Ελασσόνας (σε Παλαιόκαστρο, Συκιά, Μεσοχώρι, Ευαγγελισμό, Πραιτώρι και Αμπέλια Βερδικούσιας) από τη χαλαζόπτωση της 7ης Ιουλίου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θ. Σαρρή ότι ολοκληρώνεται η εξατομίκευση των ζημιών στους πληγέντες καπνοπαραγωγούς, και σε δήλωσή του τόνισε ότι αποτελεί κεντρική προτεραιότητα για το ΥπΑΑΤ η έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων.

Από την διοίκηση του  Αγροτικού Καπνικού Συνεταιρισμού Επαρχίας Ελασσόνας έλαβαν μέρος στη συνάντηση ο πρόεδρος κ. Γιώργος Γκουτζέλας και τα μέλη του ΔΣ κ. κ. Αστέριος Σγουραλής, Μιχάλης Δόλγυρας, Ευθύμιος Κλεισιάρης, Αθανάσιος Κατσάρας, Γιάννης Αγριόδημος και Χρήστος Βογιατζής.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις