ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πανηγυρική λαοθάλασσα στη Δολίχη

Απόλυτα επιτυχημένες οι τριήμερες εκδηλώσεις

Η έναρξη των εκδηλώσεων του φετινού πανηγυριού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4.8.12 με τη βραδιά νεολαίας που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Δολίχης στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου. Η νεολαία διασκέδασε με μουσική των DJ και Karaoke.

Την Κυριακή 5/8 τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ελασσόνας κ. κ. Βασίλειου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός στο βυζαντινό ναό Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος, με περιφορά της εικόνας γύρω από την πλατεία.

Στη συνέχεια τα χορευτικά συγκροτήματα της Δολίχης (Παιδικό και Γυναικών) παρουσίασαν χορούς από την Ήπειρο και τη Μακεδονία. Ακολούθησε γλέντι με την ορχήστρα του Κώστα Βακουφτσή (κλαρίνο), (Νίκος Σόλιας στο βιολί και ο Βασίλης Πλακιάς στο τραγούδι).

Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γ. Πασχόπουλος, ο οποίος μαζί με δημοτικούς συμβούλους παρευρέθηκε στο πανηγύρι, απηύθυνε χαιρετισμό στο κοινό, ενώ συγχάρηκε και τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Δολίχης για τη διοργάνωση του πανηγυριού. Το γλέντι διήρκησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Τις ημέρες του πανηγυριού, η παιδική θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου παρουσίασε το έργο: «Ας παίξουμε τους μεγάλους» στην αίθουσα «Τάκη Τσιόγκα» του πολιτιστικού κέντρου. Την θεατρική παράσταση, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, επιμελήθηκε η Βιργινία Τσακνάκη.

Την Δευτέρα 6/8 εμφανίσθηκε το χορευτικό συγκρότημα του πολιτιστικού – ποντιακού συλλόγου Λόφου, καθώς και το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου Κατοίκων Πολίχνης Θεσσαλονίκης «Ο Νόστος» με τραγούδια της Θράκης και της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Από τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Δολίχης κ. Αθανάσιο Τσιόγκα απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στα χορευτικά συγκροτήματα. Το γλέντι συνεχίστηκε με την ίδια ορχήστρα καθώς και με ενδιάμεσο πρόγραμμα της ποντιακής λύρας, ενώ κυριολεκτικά διήρκησε μέχρι και το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας.

Η κοσμοσυρροή ήταν και φέτος τόσο μεγάλη που σε συνδυασμό με την ποιοτική μουσική της ορχήστρας, με την άψογη διοργάνωση και κυρίως με τον εθελοντισμό των μελών του συλλόγου, το πανηγύρι στέφθηκε και φέτος με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις