ΛΑΡΙΣΑ

Ομαλά προχωρούν οι εργασίες στη γέφυρα Τυρνάβου

Το έργο επισκέφθηκε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου

Την πρόοδο των εργασιών επιθεώρησε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου η οποία σε συζητήσεις που είχε με τους κατασκευαστές και τους εργαζομένους στο έργο εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία των εργασιών.

Η εργολαβία αφορά το έργο «Εργασίες διευθέτησης κοίτης για άρση επικινδυνότητας της γέφυρας Τυρνάβου» προϋπολογισμού 500.000 ευρώ με  ανάδοχη εταιρεία την “ΑΡΧΩΝ Α.Τ.Ε.” .

Σε δηλώσεις σχετικά με το έργο η κ. Καραλαριώτου επεσήμανε: «Η κατασκευή του έργου βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει άμεση σχέση με την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών. Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας ότι η άρση της επικινδυνότητας της γέφυρας είναι από τις πρώτες προτεραιότητές μας ως Περιφερειακή Αρχή. Προχωρούμε σε έργα ουσίας και όχι βιτρίνας ».

Το έργο αφορά στην κατασκευή αναβαθμού κατάντι της παλαιάς γέφυρας Τυρνάβου στον Τιταρίσιο ποταμό (στη θέση του παλαιού αναβαθμού που έχει διαβρωθεί), με λιθόδεμα και λιθορριπή και επικάλυψη με πλάκα από οπλισμένο σκυρόδεμα C20/25. Το ύψος του αναβαθμού είναι 7 μ. και το μήκος του 120 μ., ενώ η λεκάνη καταστροφής ενέργειας ξεπερνά τα 25 μ.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων 2012 της Περιφερειακής  Ενότητας Λάρισας και αναμένεται να υλοποιηθεί ως το τέλος του 2012.

Κατά την αυτοψία στις εργασίες της γέφυρας την Αντιπεριφερειάρχη συνόδευαν ο  Δήμαρχος  Τυρνάβου κ. Νίκος Μαλάκος, ο Δ/ντής Τεχνικών Έργων κ. Χρήστος Λυτροκάπης, ο Προϊστάμενος Δομών και Περιβάλλοντος κ. Στέφανος Λαζαρόπουλος και η κ. Αθηνά Σανίδα επιβλέπων μηχανικός του έργου. Παρευρέθηκαν επίσης Δημοτικοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου Τυρνάβου και ο εργολάβος κ. Σανίδας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις