ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μέρα τελικών για τους Έλληνες αθλητές στο Λονδίνο

Σε ενόργανη γυμναστική και συγχρονισμένη κολύμβηση το ενδιαφέρον

Με τη συμμετοχή δέκα Ελλήνων αθλητών και αθλητριών σε πέντε αθλήματα συνεχίζονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου.

Μάλιστα η Ελλάδα θα έχει εκπροσώπους σε τρεις τελικούς και συγκεκριμένα στην ιστιοπλοΐα στην κατηγορία RS-X των ανδρών, στο δίζυγο στην ενόργανη γυμναστική και στο ντουέτο στη συγχρονισμένη κολύμβηση.

Το χορό των τελικών θα ανοίξει στις 15:00 ο ιστιοπλόος Βύρων Κοκκαλάνης που θα συμμετάσχει στον αγώνα μεταλλίων της κατηγορίας RS-X. Ο Έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται στην πέμπτη θέση της κατάταξης και παρότι η κατάκτηση του μεταλλίου είναι εξαιρετικά δύσκολη, δεν είναι κάτι ανέφικτο.

Το ίδιο ισχύει και για τα κορίτσια της συγχρονισμένης κολύμβησης, τη Δέσποινα Σολωμού και την Ευαγγελία Πλατανιώτη οι οποίες στις 17:00 θα λάβουν μέρος στον τελικό του ντουέτου. Το ελληνικό δίδυμο, που θα αγωνιστεί πέμπτο, θα διατηρήσει τους βαθμούς που έχει από το τεχνικό πρόγραμμα και θα εκτελέσει το ελεύθερο.

Στις 16:00 ο Βασίλης Τσολακίδης θα δοκιμαστεί στον τελικό του δίζυγου στην ενόργανη γυμναστική, ελπίζοντας για το καλύτερο, γιατί όχι και για το βάθρο.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους αθλητές :

Οι ιστιοπλόοι, Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος, που βρίσκονται στην 19η θέση της κατηγορίας 470 θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους με την 9η (14:00) και 10η (15:15) ιστιοδρομία.

Στις 12:00 στην ποδηλασία πίστας, ο Χρήστος Βολικάκης θα συμμετάσχει στην τρίτη σειρά του πρώτου γύρου στο κέιριν.

Τρεις Έλληνες αθλητές θα ριχτούν στη μάχη του… στίβου. Στις 12:00 η Σάββα Λίκα θα συμμετάσχει στα προκριματικά του ακοντισμού των γυναικών, ενώ 10 λεπτά αργότερα (12:10) ο Κώστας Δουβαλίδης θα προσπαθήσει να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά των 110μ. με εμπόδια. Το ίδιο θα κάνει στις 13:50 και ο Λυκούργος Τσάκωνας στα 200μ.

(sportfm.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις