ΛΑΡΙΣΑ

«Η κυβέρνηση αυτή είναι «καταδικασμένη» να πετύχει»

Συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Χαρακόπουλου στην εφημερίδα «Αγροτική Έκφραση»

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Λαρισαίου υπουργού

Για λόγους επικοινωνιακής κατανάλωσης λέγονται περισσότερα απ’ όσα επιτρέπει η συγκυρία

«Η κυβέρνηση αυτή είναι «καταδικασμένη» να πετύχει. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να καθυστερήσουμε ούτε λεπτό. Μπορεί για λόγους εσωτερικής επικοινωνιακής κατανάλωσης και εσωκομματικών ισορροπιών, να λέγονται πολλά, ίσως περισσότερα από όσα επιτρέπει η κρισιμότητα των στιγμών. Η πραγματικότητα, όμως, είναι αμείλικτη. Οι εταίροι μας περιμένουν από εμάς να δείξουμε ότι μπορούμε  να περιορίσουμε το έλλειμμα. Κι αυτό είναι επιθυμία και των χωρών που μας θέλουν μέσα στο ευρώ, μας θέλουν μαζί τους στη προσπάθεια που γίνεται να διασωθεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Αλλά είναι υποχρεωμένοι να πείσουν τους λαούς τους ότι η Ελλάδα αξίζει τον κόπο, η χώρα μας έχει αύριο».

Η κυβέρνηση πρέπει να ξαναφέρει την ελπίδα και την αξιοπιστία

«Η αποστολή μας είναι λοιπόν να λάβουμε πειστικά μέτρα, χωρίς να πλήττονται τα πιο αδύναμα οικονομικά στρώματα. Πάνω απ’ όλα αυτό που πρέπει να πετύχει η κυβέρνηση είναι να ξαναφέρει την ελπίδα, να αλλάξει τη κακή ψυχολογία, να κερδίσει σε αξιοπιστία. Αν τα καταφέρει αυτό θα σημαίνει και καλύτερους όρους δανεισμού, επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει επιδείξει τη σωστή αναλογία διαλλακτικότητας και αποφασιστικότητας που χρειάζεται ο τόπος. Πιστεύω ότι, τελικά, όλοι οι κομματικοί εταίροι είναι αποφασισμένοι, παρά τις αναταράξεις, να στηρίξουν το κυβερνητικό σχήμα, και μάλιστα σε ορίζοντα τετραετίας».

Με τη μεταφορά του υπουργείου εξοικονομούνται πάνω από 1,6 εκ ευρώ

«Στο ΥΠΑΑΤ καταφέραμε ήδη μια μεγάλη – ιστορική θα την χαρακτήριζα – διαρθρωτική αλλαγή: όλες οι υπηρεσίες του υπουργείου που είναι σήμερα διάσπαρτες σε 11 κτίρια συγκεντρώνονται τους επόμενους μήνες σ’ ένα και μάλιστα ένα από τα πλέον σύγχρονα βιοκλιματικά κτίρια του Ελληνικού Δημοσίου, το ακίνητο της πρώην καπνοβιομηχανίας «Κεράνης» στην οδό Θηβών. Το όφελος για το Ελληνικό Δημόσιο, για τον φορολογούμενο που αξιώνει – και σωστά – κάθε ευρώ του να αξιοποιείται κατά τον πλέον πρόσφορο τρόπο, είναι πολύ μεγάλο. Μόνο από τα ενοίκια εξοικονομείται ποσό της τάξης του 1,6 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Το όφελος είναι, όμως, πολύ μεγαλύτερο καθώς η συστέγαση όλων των δομών του υπουργείου κάτω από την ίδια στέγη οδηγεί σε επιτάχυνση των λειτουργιών, μείωση της γραφειοκρατίας, οικονομία κλίμακας».

Για την εξισωτική των κτηνοτρόφων μειώσαμε τις αποδοχές από τον πρωθυπουργό έως τους δημάρχους

«Σας θυμίζω ότι η στήριξη των κτηνοτρόφων μέσω της επαναφοράς του ποσού που καταβαλλόταν ως εξισωτική αποζημίωση ήταν μία από τις τρεις μόνο δεσμεύσεις που έχει αναλάβει προεκλογικά ο Αντώνης Σαμαράς. Με εντολή του πρωθυπουργού, λοιπόν, το οικονομικό επιτελείο εξηύρε ήδη το ισοδύναμο μέτρο: στους κτηνοτρόφους θα δοθούν τα χρήματα που αποφασίστηκε να περικοπούν από τις αποδοχές του πρωθυπουργού, των υπουργών, των γενικών γραμματέων, των περιφερειαρχών και των δημάρχων».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις