ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αθήνα για τριήμερη επίσκεψη ο πρόεδρος του Ισραήλ

Ο Σιμόν Πέρες θα συναντηθεί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας

Αύριο το πρωί φθάνει στην Αθήνα ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του Κάρολου Παπούλια.

Κατά την επίσημη επίσκεψή του στη χώρα μας ο κ. Πέρες θα έχει τις δύο πρώτες μέρες συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική εξουσία ενώ την Τετάρτη θα μεταβεί με τον κ. Παπούλια στην Ύδρα και την Πέμπτη το πρωί θα αναχωρήσει για το Ισραήλ.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ αναμένεται αύριο το πρωί στις 10.30 στο προεδρικό μέγαρο όπου μετά την επίσημη τελετή υποδοχής του θα έχει κατ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια την οποία θα ακολουθήσει διευρυμένη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών.

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών στο προεδρικό μέγαρο και τις δηλώσεις των δύο προέδρων στον Τύπο, στις 12.00 το μεσημέρι ο κ. Πέρες θα έχει κατ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια γεύμα εργασίας μαζί του.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο πρόεδρος του Ισραήλ θα έχει συναντήσεις με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, καθώς και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ το βράδυ θα παρακαθήσει στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο κ. Παπούλιας.

Η δεύτερη μέρα της επίσημης επίσκεψης του προέδρου του Ισραήλ θα ξεκινήσει με κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ στη συνέχεια ο κ. Πέρες θα μεταβεί στη Βουλή όπου αφού συναντηθεί με τον πρόεδρο Ευάγγελο Μειμαράκη θα του απονεμηθεί το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων.

Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με μέλη της εβραϊκής κοινότητας της Αθήνας και επίσκεψη και γεύμα στο Μουσείο της Ακρόπολης το οποίο θα παραθέσει ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Την Τετάρτη στις 10.00 το πρωί οι δύο πρόεδροι συνοδευόμενοι από τις επίσημες αντιπροσωπείες τους θα αναχωρήσουν για την Ύδρα και θα επιστρέψουν το βράδυ στην Αθήνα.

Την Πέμπτη το πρωί μετά από μία ανεπίσημη τελετή προπομπής στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ο κ. Πέρες και η επίσημη αντιπροσωπεία του θα αναχωρήσουν για το Ισραήλ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις