ΕΛΛΑΔΑ

Συνθήκες καύσωνα από σήμερα μέχρι την Πέμπτη

Μετά τον Δεκαπενταύγουστο αναμένεται να δροσίσει ξανά

Ξεκινάει από σήμερα Κυριακή το κύμα καύσωνα που έρχεται για να μείνει έως και την Πέμπτη. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από Παρασκευή στη βόρεια Ελλάδα. Επαναφορά της θερμοκρασίας σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα περιμένουμε μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Αναλυτικά, η πρόγνωση μέχρι τα τέλη της εβδομάδας:

Κυριακή 5 Αυγούστου. Συνθήκες καύσωνα με εξαιρετικά έντονη ηλιοφάνεια και μικρή ενίσχυση των βορείων ανέμων. Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί μεταξύ 27 και 37 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς, εντάσεως 3 Μποφόρ (18 χλμ/ώρα).

Δευτέρα 6 Αυγούστου. Συνθήκες καύσωνα με εξαιρετικά έντονη ηλιοφάνεια αλλά και ενίσχυση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 27 και 38 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, εντάσεως 5 Μποφόρ (31 χλμ/ώρα).

Τρίτη 7 Αυγούστου. Πολύ ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια, συνθήκες καύσωνα αλλά και διατήρηση των μελτεμιών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 27 και 38 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, εντάσεως 5 Μποφόρ (35 χλμ/ώρα).

 

Τετάρτη 8 Αυγούστου. Πολύ ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια, συνθήκες καύσωνα αλλά και διατήρηση των μελτεμιών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 27 και 39 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, εντάσεως 5 Μποφόρ (37 χλμ/ώρα).

Πέμπτη 9 Αυγούστου. Πολύ ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια, συνθήκες καύσωνα και μικρή εξασθένηση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 27 και 38 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν μέτριοι, εντάσεως 4 Μποφόρ (26 χλμ/ώρα).

Παρασκευή 10 Αυγούστου. Ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια και μικρή υποχώρηση του υδράργυρου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 26 και 36 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν μέτριοι, εντάσεως 4 Μποφόρ (26 χλμ/ώρα).

Σάββατο 11 Αυγούστου. Ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια, αλλά και σημαντική ενίσχυση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 24 και 35 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί, εντάσεως 6 Μποφόρ (40 χλμ/ώρα).

(protothema.gr)           

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις