Παρασκήνιο

Συνηθισμένος στόχος οι περιφερειακοί διευθυντές

Η ανακοίνωση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, προκάλεσε ένα νέο κύμα διαμαρτυριών εναντίον της περιφερειακής διευθύντριας εκπαίδευσης Θεσσαλίας Κωνσταντίας Πράντζου!

Το γεγονός ότι δεν εγκρίθηκε ούτε μία (!!!) απόσπαση δασκάλου στα ΠΥΣΠΕ Τρικάλων και Καρδίτσας, επέφερε μια ομοβροντία διαμαρτυριών και φέρνει και κινητοποιήσεις από αύριο Δευτέρα, πρωί πρωί μάλιστα …

Το ΠΥΣΠΕ Τρικάλων είχε ζητήσει 60 αποσπάσεις λόγω αντίστοιχων κενών, η περιφερειακή διεύθυνση θεώρησε ότι δεν υφίστανται κενά, οπότε πρότεινε μηδενικές αποσπάσεις, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αύριο θα βρεθεί στα Τρίκαλα για να ενημερώσει τους αντιδρώντες εκπαιδευτικούς ο αιρετός στο ΚΥΣΠΕ – και Τρικαλινός στην καταγωγή βέβαια – Βασίλης Παληγιάννης.

Δεν γνωρίζω πρόσωπα και καταστάσεις στα γειτονικά Τρίκαλα, γνωρίζω όμως ότι και στην Καρδίτσα, τόπο καταγωγής της κ. Πράντζου, δεν υπήρξε ούτε μία απόσπαση δασκάλου, χωρίς τις ίδιες αντιδράσεις. Άρα, είναι προφανές ότι η περιφερειακή διευθύντρια δεν … τρελάθηκε ξαφνικά και θέλει να … εκδικηθεί για κάτι τους Τρικαλινούς εκπαιδευτικούς.

Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι η κ. Πράντζου, όπως και όλοι οι περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης, προσπαθεί να διαχειριστεί την ελλειμματική σε κονδύλια και προσωπικό δυνατότητα που το υπουργείο και η κρίση της … παρέχουν, με αποτέλεσμα να είναι περίπου αναμενόμενες οι όποιες αδικίες.

Ετσι κι αλλιώς, οι εκάστοτε περιφερειακοί διευθυντές είναι οι εύκολοι στόχοι. Ρωτήστε και τον Αργύρη Χαδούλη να σας πει …

(Ο Παρατηρητής)    

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις