ΚΟΣΜΟΣ

Πλούσιοι Κινέζοι προσλαμβάνουν πρόθυμους να μπουν φυλακή στη θέση τους!

Η ελίτ της Κίνας έμαθε να ζει βάσει των δικών της κανόνων

Οι «Αγανακτισμένοι της Wall Street» μίλησαν για το 1% που κυβερνά το 99%. Η πλούσιοι της Κίνας αποτελούν μικρότερο ποσοστό αλλά είναι τόσο  ισχυροί που είναι σε θέση να ζουν σύμφωνα με τους δικούς τους κανόνες.

Το Slate αναφέρει ότι τα ΜΜΕ της Κίνας γράφουν συχνά για το φαινόμενο των «σωσιών» και των «αντικαταστατών» στις φυλακές: το 2009 ένας διευθυντής νοσοκομείου προκάλεσε ένα θανατηφόρο ατύχημα και προσέλαβε τον πατέρα ενός υπαλλήλου του για να «ομολογήσει» και να μπει στη φυλακή στη θέση του.

Σε μια άλλη περίπτωση ένας άντρας που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα χτύπησε έναν μοτοσικλετιστή και τον σκότωσε – με 6.200 ευρώ βρήκε κάποιον που δέχτηκε να καταδικαστεί στη θέση του. Το φαινόμενο είναι τόσο συχνό που υπάρχει και λέξη που το περιγράφει: ding zui. “Ding” σημαίνει «υποκατάστατο» και “zui” σημαίνει «έγκλημα».

Η δυνατότητα ενοικίασης «υποκατάστατου» είναι ένα από τα σημάδια της ακραίας εξουσίας των ισχυρών Κινέζων. Λιγότερο από το 1% ελέγχει τον μισό πλούτο της χώρας. Τα παιδιά και οι συγγενείς αυτών δημιουργούν ένα δίκτυο αμοιβαία επωφελών σχέσεων το οποίο παρέχει ασφάλεια και προστασία από το νόμο.

(lifo.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις