ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ήταν μια πολύ καλή μέρα η χθεσινή στο Λονδίνο

Διαβάστε για τις ελληνικές συμμετοχές τη σημερινή 9η μέρα των Ολυμπιακών αγώνων

Την κατάκτηση ενός ακόμα μεταλλίου είχε τη χαρά να πανηγυρίσει το Σάββατο, όγδοη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, η Ελλάδα.

Οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου κατέκτησαν το χάλκινο στο διπλό σκιφ ελαφρών της κωπηλασίας διπλασιάζοντας τα μετάλλια της χώρας μας.

Η ελληνική κωπηλατική αποστολή είχε την… τιμητική της καθώς πέραν των «χάλκινων» κοριτσιών είχαμε διακρίσεις και σε δύο ακόμα αγωνίσματα.

Στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου, οι Τζιάλλας, Χρήστου, Παπαχρήστος και Τσίλης τερμάτισαν στην τέταρτη θέση στον τελικό, ενώ στον μικρό τελικό του διπλού σκιφ των ανδρών οι Κόνσολος/Μαγδανής κατέλαβαν την δεύτερη θέση, με αποτέλεσμα να καταταγούν όγδοοι στο σύνολο.

Στο στίβο ξεχώρισε η εμφάνιση της Σοφίας Υφαντίδου στον ακοντισμό του επτάθλου η οποία με βολή στα 56.96μ. έκανε ρεκόρ αγώνων. Στην γενική κατάταξη πάντως τερμάτισε 23η. 15ος στα 20χλμ βάδην των ανδρών κατετάγη ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ σημειώνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Εκτός τελικού οι Ελληνίδες στο επί κοντώ.

Όσον αφορά στο πόλο, η Εθνική ομάδα ηττήθηκε από την Ισπανία με 11-9 και δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει από το Σάββατο τη συμμετοχή της στους «8» του Ολυμπιακού τουρνουά. Τώρα χρειάζεται στο τελευταίο ματς κόντρα στους Αυστραλούς νίκη ή ισοπαλία για να πάρει την πρόκριση.

Καλή εμφάνιση από το Δαυίδ Καβελασβίλι που στο Β΄ γκρουπ στην κατηγορία των 94 κιλών της άρσης βαρών κατετάγη τέταρτος.

Στο σπριντ πίστας, στην ποδηλασία, ο Ζαφείρης Βολικάκης έμεινε στη φάση 1/6 τελικού του αγωνίσματος καθώς τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει.

Στην ιστιοπλοΐα ο Βαγγέλης Χειμώνας ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην κατηγορίας Laser τερματίζοντας 26ος. Το ίδιο και η Άννα Αγραφιώτη στα Laser Radial που κατετάγη 33η.

Καλή εμφάνιση από τον Βύρωνα Κοκκαλάνη στα RS-X που ανέβηκε στην έκτη θέση. Πτώση για την Αγγελική Σκαρλάτου στην ίδια κατηγορία στις γυναίκες η οποία βρίσκεται στην 17η θέση. 16οι οι Καμπουρίδης/Παπαδόπουλος στα 470 έπειτα από έξι ιστιοδρομίες.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο Μαραθώνιος των γυναικών διεξάγεται το μεσημέρι της Κυριακής (13:00 ώρα Ελλάδος) με τη συμμετοχή της Κωνσταντίνας Κεφάλα, στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το βράδυ (21:05), ο Κώστας Μπανιώτης θα μπει στη μάχη των προκριματικών του ύψους, όπου θα έχει δύσκολο έργο.

Ο Έλληνας άλτης έχει φέτος 2.25 και το όριο για πρόκριση στον τελικό της Τρίτης είναι 2.32, επίδοση που έχει πετύχει στον κλειστό στίβο.

Ξεκινάει την Κυριακή η συγχρονισμένη κολύμβηση, με τις Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελία Πλατανιώτη να αγωνίζονται στις 17:00 στο τεχνικό πρόγραμμα του προκριματικού στο ντουέτο.

Τέλος, ολοκληρώνονται στην ιστιοπλοΐα τα RS:X ανδρών και γυναικών, με τους Βύρωνα Κοκκαλάνη και Αγγελική Σκαρλάτου αντίστοιχα, ενώ οι Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατενιώτης θα μετάσχουν στη 12η και 13η ιστιοδρομία των 49er.

(sportfm.gr / sport24.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις