ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Προφυλακιστέος ο 19χρονος που τραυμάτισε την ηλικιωμένη στο Βόλο

Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και ληστεία

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 19χρονος ληστής, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και ληστεία σε βάρος 79χρονης ημεδαπής καθώς επίσης και για παράβαση του Νόμου «Περί Όπλων».

Μετά την απόφαση του ανακριτή, ο νεαρός δράστης οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ν. Ιωνίας, όπου θα κρατηθεί μέχρι να οδηγηθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας.

Όλα έγιναν στις 9.30 το πρωί της Τετάρτης, σε πολυκατοικία επί των οδών Γαμβέτα – Αλεξάνδρας, στο Βόλο, όταν ο 19χρονος, χτύπησε την πόρτα της 79χρονης, που ήταν διαχειρίστρια, με το πρόσχημα ότι ήθελε να της πληρώσει τα κοινόχρηστα.

Η ανυποψίαστη ηλικιωμένη άνοιξε και ο νεαρός, χωρίς δεύτερη κουβέντα, άρχισε να την μαχαιρώνει με έναν σουγιά, καταφέρνοντάς της χτυπήματα στο θώρακα, στην πλάτη, στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματος. Μάλιστα, κάποια στιγμή, πρέπει να του έφυγε ο σουγιάς από τα χέρια, με αποτέλεσμα να αρπάξει ένα ψαλίδι που βρήκε στο σπίτι και να συνεχίσει να την χτυπάει αλύπητα!

Η άτυχη ηλικιωμένη, έπεσε στο πάτωμα αιμόφυρτη και ο δράστης, αφού έκλεψε χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας που βρήκε, έφυγε σαν … κύριος!

Την 79χρονη, είδε να κείτεται αιμόφυρτη στο πάτωμα μια γειτόνισσα από την απέναντι πολυκατοικία, μετά από εννέα ολόκληρες ώρες (στις 6.30 το απόγευμα) και ειδοποίησε την Αστυνομία και τον αδελφό της.

Στο διαμέρισμα πήγε και άνοιξε την πόρτα ο αδελφός της, ενώ μονάδα του ΕΚΑΒ παρέλαβε την ηλικιωμένη και τη μετέφερε στο Νοσοκομείο Βόλου.

Η αντίδραση της Αστυνομίας ήταν άμεση και, μετά από αξιοποίηση μαρτυριών και άλλων στοιχείων που βρέθηκαν στο διαμέρισμα, οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στο διαμέρισμα του δράστη, στην ίδια πολυκατοικία, για να τον συλλάβουν, μισή ώρα αφότου ενημερώθηκαν για τη ληστεία.

(magnesianews.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις