ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Το νέο τουριστικό site του Δήμου Βόλου εργαλείο προβολής της περιοχής

Ο νέος τουριστικός διαδικτυακός τόπος του Δήμου Βόλου www.volosinfo.gr παρουσιάστηκε την Πέμπτη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Βόλου, αποσπώντας θετικές εντυπώσεις και σχόλια.

Το site σχεδιάστηκε από υπηρεσιακά στελέχη του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης με στόχο να αποτελέσει ένα σύγχρονο εργαλείο για την τουριστική προβολή του ενιαίου Δήμου Βόλου και την υποστήριξη της εξωστρέφειας της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι ήδη ετοιμάζεται η έκδοση της ιστοσελίδας στην αγγλική γλώσσα, καθώς και η ανάπτυξη νέων εφαρμογών που θα βελτιώσουν την διαχείριση και παρουσίαση των πληροφοριών με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού. Επίσης, έχει δημιουργηθεί σελίδα στο facebook και γίνονται αναρτήσεις που ακολουθούν τον εμπλουτισμό της ιστοσελίδας, με σκοπό την διάδοση της προσπάθειας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η δημιουργία του νέου site αποτελεί βασική δράση του σχεδίου για την τουριστική προβολή του Δήμου Βόλου, ως μοχλός προώθησης των στόχων μας» τόνισε κατά την παρουσίασή του η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής κ. Σ.Μπαρτζιώκα, ενώ τα μέλη της Επιτροπής εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα και τη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Βόλου για την ανάπτυξη του τουρισμού παρά τις γενικότερες αρνητικές που επικρατούν. Ακολούθησαν γόνιμες παρατηρήσεις και προτάσεις για τη βελτίωση της προσπάθειας.

Το νέο site περιλαμβάνει στοιχεία για την ιστορική και τουριστική ταυτότητα του ενιαίου Δήμου Βόλου, με το νέο λογότυπο στην αρχική του σελίδα, πληροφορικό υλικό που αναδεικνύει την ελκυστικότητα της περιοχής αλλά και χρηστικές πληροφορίες για κάθε επισκέπτη, όπως καταγραφή των σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος (μουσεία, μνημεία, συλλογές, αρχαιολογικούς χώρους και τόπους θρησκευτικής λατρείας), πλήρη καταγραφή των καταλυμάτων κάθε τύπου, στοιχεία για την μετακίνηση (δρομολόγια, μέσα μετακίνησης, χώροι στάθμευσης, εταιρείες ενοικίασης).

Περιλαμβάνει επίσης στοιχεία για το κλίμα, το συνάλλαγμα, τα ωράρια καταστημάτων, την υγεία και κάθε τι που κρίθηκε βοηθητικό στην οργάνωση ενός ταξιδιού.

Τέλος ενδιαφέρουσα ενότητα είναι η κατηγορία «Απολαύστε – Βιώστε» που περιλαμβάνει πληροφορίες για τα τοπικά προϊόντα και τις γεύσεις, παρουσιάζει το τρενάκι του Πηλίου, το Χιονοδρομικό κέντρο, ενώ έχει ξεκινήσει η εισαγωγή προτεινόμενων πεζοπορικών διαδρομών εντός και εκτός της πόλης.

Κάθε παρουσίαση της παραπάνω πληροφορίας γίνεται με χρήση χαρτών google map, οι οποίοι διευκολύνουν την αναζήτηση της πληροφορίας αλλά και του σημείου ενδιαφέροντος. Η πληροφορία συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό και χρήσιμες πληροφορίες όπως τηλέφωνα επικοινωνίας, ωράρια λειτουργίας κτλ.

Όπως τονίστηκε, η σημερινή μορφή του site είναι το σημείο εκκίνησης της νέας προσπάθειας διαδικτυακής προβολής του Δήμου Βόλου.

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας θα εμπλουτίζεται συνεχώς και θα βελτιώνεται η αισθητική της εικόνα, ενώ άμεσα θα αξιοποιηθούν εφαρμογές που θα βελτιώσουν και τη θέση της σελίδας σε μηχανές αναζήτησης.
Ταυτόχρονα με την δημιουργία της νέας ιστοσελίδας και αξιοποιώντας το υλικό που έχει συγκεντρωθεί, έχει αναπτυχθεί τουριστική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα τύπου i phone.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν για κάθε χρήστη τηλεφώνου και περιλαμβάνει χρηστικό υλικό για κάθε επισκέπτη της περιοχής. H εφαρμογή αυτή την στιγμή λειτουργεί στην Ελληνική της έκδοση, ενώ με την ανάπτυξη της Αγγλικής έκδοσης του site θα υπάρξει άμεση αντίστοιχη Αγγλική έκδοση και για τα smart phones.

H εφαρμογή είναι άμεσα και δωρεάν διαθέσιμη για κάθε χρήστη κινητού τηλεφώνου i phone. Ο χρήστης μπορεί να γράψει στο App Store Βόλος, ή Volos και εμφανίζεται. Η εφαρμογή επίσης τρέχει off line χωρίς την απαίτηση διαρκούς σύνδεσης στο διαδίκτυο και παρέχει συνεχώς τουριστικές πληροφορίες στον χρήστη.

Στα πλεονεκτήματα της εφαρμογής είναι η χρήση των πιο καινοτόμων μέσων, όπως τα κινητά τηλέφωνα, για την προβολή του Δήμου Βόλου, η προβολή σε μέσο με παγκόσμια αναγνώριση και με πρόσβαση σε μεγάλη αγορά, η αμεσότητα και ευκολία στην παροχή πληροφορίας.

http://www.magnesianews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις