ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα ταξίδια συνεχίζονται για μία ακόμη εβδομάδα!

Παιδιά ηλικίας 4 – 12 ετών ακολούθησαν ήρωες παραμυθιών στις διαδρομές τους και ένωσαν τις φωνές τους αλλά και τα μουσικά τους όργανα  σχηματίζοντας την πιο πολύχρωμη και ευφάνταστη ορχήστρα!

Παιδιά προσχολικής κυρίως ηλικίας, βασίστηκαν στο βιβλίο «Ο μικρός κάστορας και η ηχώ» της Amy MacDonald και βοήθησαν το μικρό κάστορα να κάνει χαρούμενη την ηχώ του.

Με την προτροπή και το χαμόγελο της θεολόγου κ. Σουλτάνας Γκαργκάνα, φόρεσαν το μαγικό καπέλο του κάστορα και δήλωσαν με παιχνίδια αντήχησης πως είναι φίλοι του! Έμαθαν για τον τρόπο που ζουν οι κάστορες, για τα τρωκτικά που γνωρίζουν όπως ο Ποντικομικρούλης και οι Τσιπ και Ντέηλ, ακολούθησαν την ηχώ στα δάση παίζοντας μαζί της και ένιωσαν τη δύναμη της φιλίας.

Μήπως όταν διαβάζουμε για το χειμώνα και το φθινόπωρο δροσιζόμαστε ακόμη κι αν είμαστε στη μέση του καλοκαιριού; Το βιβλίο των Martine Beck και Agathe Hennig ‘Περίπατος στους μήνες και στις εποχές’ ήταν η αφορμή για να ταξιδέψουν τα παιδιά στις εποχές με συντροφιά τη βιβλιοθηκονόμο κ. Βασιλική Τσιγάνη και την παιδαγωγό κ. Ελευθερία Μητρούσια.

Με μουσική υπόκρουση το έργο του Vivaldi ‘Τέσσερις εποχές’ τα παιδιά μύρισαν το βρεγμένο χώμα από τα πρωτοβρόχια, έκαναν σκι στις χιονισμένες βουνοκορφές, βγήκαν στην εξοχή για να μαζέψουν αγριολούλουδα και να αγκαλιάσουν τα νεογέννητα αρνάκια και έβαλαν κατακόκκινα κεράσια στα αυτάκια τους πριν ξεχυθούν για τις βουτιές τους στη θάλασσα!

Μία διαφορετική και πολύχρωμη ορχήστρα δημιούργησαν τα παιδιά με τη βοήθεια της διεθνούς σολίστ – υψίφωνου κ. Οικονόμου Κατερίνας. Τα παιδιά εισέβαλαν στην κουζίνα και πήραν κουτάλια, κατσαρόλες, ποτήρια, ζυμαρικά και όσπρια, πήραν επίσης όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά και συμπλήρωσαν με το καθοριστικό στοιχείο της συνταγής, τη φαντασία τους.

Με όλα αυτά δημιούργησαν ντέφια, τύμπανα, μαράκες, αυλούς και κιθάρες και γέμισαν με τους χαρούμενους ήχους τους όχι μόνο τη Βιβλιοθήκη αλλά όλη τη Λάρισα!

Το πρόγραμμα για την επόμενη εβδομάδα περιλαμβάνει ένα παιχνίδι γνωριμίας με τα νέα βιβλία της Βιβλιοθήκης, δωρεά του Ιδρύματος ‘Σταύρος Νιάρχος’ μέσω της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Future Library, τη διαδρομή ενός παράξενου μωρού από το ομώνυμο βιβλίο του Φίλιππου Μανδηλαρά και μία βαλίτσα που έχει επιστρέψει από ταξίδι στην Κίνα.

Για εγγραφές και πληροφορίες στα τηλέφωνα 2410533390 και 2410531973 και στη διεύθυνση της Βιβλιοθήκης Παπακυριαζή 47.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις