ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στάση εργασίας, συλλαλητήριο και σύσκεψη φορέων για την ΑΤΕ

Μετά από απόφαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου

Με τετράωρη στάση εργασίας από τις 10 μέχρις τις 2, σήμερα Παρασκευή, συλλαλητήριο έξω από το υποκατάσταση της ΑΤΕ Βόλου, στις 11 το πρωί και ευρεία σύσκεψη φορέων στη 1 το μεσημέρι, απαντά το Εργατικό Κέντρο Βόλου, σε έκτακτη σύγκλιση της ολομέλειας και σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους της Αγροτικής Τράπεζας, που κάνουν επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του ΕΚΒ, αποφάσισε:

1. Κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας σήμερα Παρασκευή, από 10.00 – 14.00 (για την πρώτη βάρδια) και από 11.00 – 15.00 ) για τη δεύτερη βάρδια), για τη συμμετοχή των εργαζόμενων στην απεργία των συναδέλφων τους της ΑΤΕ.

2. Τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, που οργανώνεται σήμερα στις 11 το πρωί, έξω από το Υποκατάστημα της ΑΤΕ στο Βόλο, με αίτημα την άμεση ανάκληση της απόφασης ξεπουλήματος.

3. Αμέσως μετά, στη 1 το μεσημέρι στο ΕΚΒ, πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης Φορέων, με τη συμμετοχή: της Περιφέρειας Θεσσαλίας, των τοπικών Δημοτικών Αρχών, των βουλευτών του Νομού, Εργατικών Σωματείων, Συνεταιριστικών Οργανώσεων, Αγροτικών-Κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών, για τη συγκρότηση κοινού μετώπου αντίστασης στο ξεπούλημα της μόνης αμιγώς κρατικής Τράπεζας της Χώρας, που ιδρύθηκε για να αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης και με αίτημα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας του προσωπικού της.

Το ΕΚΒ, όπως και οι εργαζόμενοι στην ΑΤΕ θεωρούν Σκάνδαλο την απόφαση της Κυβερνητικής Τρόϊκας (Σαμαρά-Βενιζέλου- Κουβέλη), να περάσει η ιστορική Τράπεζα/πυλώνας στήριξης του Αγροτικού Κόσμου της Χώρας μας και του πρωτογενούς της τομέα, στα χέρια ιδιωτών και τονίζουν ότι είναι περιουσία του Ελληνικού λαού. Μάλιστα αναφέρουν ότι έχει οργανική κερδοφορία πάνω από 500 εκ, καταθέσεις 17,2 δις, 1.700 ακίνητα αξίας κοντά στα 1 δις, και χαρίζεται έναντι του εξευτελιστικού ποσού των 95 εκ.!

«Με τον αγώνα μας θα ανατρέψουμε αυτή την απόφαση, που είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε απελπισία τους αγρότες και στην ερήμωση της υπαίθρου (αφού θα κλείσουν όλα τα καταστήματα σε μικρά μέρη), καθώς και τον οικονομικό στραγγαλισμό όλων των Συνεταιρισμών», τονίζεται σε ανακοίνωση.

(magnesianews.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις