ΛΑΡΙΣΑ

«Κοντή η μνήμη της αντιπολίτευσης» απαντά ο δήμος Λαρισαίων

Σχετικά με την ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Λαρισαίων Πόλις, το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων σημειώνει τα εξής:

“Είναι προφανές ότι ο κ. Τσιαούσης έχει μια εντελώς αποσπασματική αντίληψη για τη ζητήματα τις πόλης, πράγμα παράδοξο για δημοτικό σύμβουλο με τη δική του θητεία. Επειδή τις οι μνήμες είναι καμιά φορά «κοντές», ας μας επιτραπεί να υπενθυμίσουμε κάποια γεγονότα.

Κατ΄ αρχήν ο κ. Τσιαούσης θα πρέπει να αναζητήσει ευθύνες και συγγνώμες για την ματαίωση των Μεσογειακών Αγώνων από τον κ. Γερουλάνο και τον πολιτικό χώρο στον οποίο και ο τις δραστηριοποιείται, για μια απόφαση που γελοιοποίησε τη χώρα τις και στοίχισε στη Λάρισα την απώλεια μιας μεγάλης ευκαιρίας.

Επί τις ουσίας τώρα, ο κ. Τσιαούσης και η παράταξη του θα πρέπει να αντιληφθούν, πως το ΥΕΘΑ δεν «εγκρίνει» καμία διάνοιξη. Η διάνοιξη τις οδού Τσιτσάνη προβλέπεται από το σχέδιο πόλης και το ΥΕΘΑ έχει προβάλλει κάθε είδους αντιρρήσεις και απαιτήσει ς – εντελώς έξω από τα ισχύοντα για όλους τις υπόλοιπους ιδιοκτήτες ρυμοτομούμενων ακινήτων. Τελευταία απαίτηση του ΥΕΘΑ ήταν να κατασκευάσει ο Δήμος Λαρισαίων νέα περίφραξη και φωτισμό και να πληρώσει ακόμα 200.000 ευρώ!

Στον φάκελο που παραδόθηκε στον Υπουργό Εθ. Αμυνας, πληροφοριακά αναφέρουμε, ότι περιλαμβάνονται για το στρατόπεδο Τζήμα, υπομνήματα από την εποχή τις δημαρχείας Χατζηγιάννη, αφού οι διεκδικήσεις έναντι του ΥΕΘΑ συνεχίζονται από τότε, αμείωτα, απ’ τις τις δημοτικές αρχές. Οι διεκδικήσεις αυτές μάλιστα απέδωσαν καρπούς και μεγάλα τμήματα των στρατοπέδων αποδόθηκαν στην πόλη, δημιουργώντας μεγάλες υποδομές (οδός Σαρίμβεη, 9ο Δημοτικό Σχολείο κλπ).

Αναφορικά με τη λίμνη στον Πηνειό, είναι γνωστό (ο κ. Τσιαούσης θα έπρεπε μάλλον να το γνωρίζει) ότι το ΣτΕ ακύρωσε την κήρυξη τις απαλλοτρίωσης (Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας 1998) παρότι ρητά δέχθηκε ότι είχε τηρηθεί ο νόμος.

Σ’ ότι αφορά τη ΔΕΥΑΛ, και τις «υποτιθέμενες νέες γεωτρήσεις και συσκέψεις) δεν νομίζουμε ότι πρέπει να αναφέρουμε κάτι στα όσα ισχυρίζεται ο κ. Τσιαούσης. Η πεποίθηση κάθε Λαρισαίου ότι η επάρκεια και η ποιότητα του νερού είναι στην πρώτη θέση πανελληνίως και από τις πρώτες στην Ευρώπη, είναι η καλύτερη απάντηση.

Τέλος ο χώρος απορριμμάτων είναι γνωστό ότι θα επαρκέσει μέχρι το 2030. Άρα η εξασφάλιση χώρου θα απασχολήσει το Δήμο και το ΦΟΔΣΑ πολύ αργότερα. Μακάρι να είναι και τότε δημοτικός σύμβουλος ο κ. Τσιαούσης να το ξανασυζητήσουμε.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις