ΛΑΡΙΣΑ

«Ανοιχτό» για την κυβέρνηση το θέμα του λιγνίτη της Ελασσόνας!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας ενημερώθηκε σήμερα το μεσημέρι από τον Δήμαρχο Ελασσόνας, κ. Γιώργο Πασχόπουλο για τις νέες εξελίξεις που προέκυψαν τελευταία στο θέμα της εκμετάλλευσης των λιγνιτικών κοιτασμάτων της περιοχής Δομενίκου.

Το θέμα ήρθε  εκ νέου στην επικαιρότητα μετά από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για νέα σχέδια αξιοποίησης των λιγνιτικών κοιτασμάτων της περιοχής. Όπως είναι φυσικό η θέση του Δήμου Ελασσόνας είναι πάγια και κάθετα αντίθετη με την προοπτική αυτή που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον γεωργικό και κτηνοτροφικό χαρακτήρα της περιοχής, με τα βιολογικά προϊόντα και με τα χαρακτηρισμένα ως ΠΟΠ προϊόντα.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τη θέση του Υφυπουργού ΠΕΚΑ κ. Παπαγεωργίου Ασημάκη έτσι όπως εκφράστηκε στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στην Αθήνα.

Εκεί ο Υφυπουργός δήλωσε απερίφραστα, ότι   το θέμα των λιγνιτών ανοίγει, το κοίτασμα της Ελασσόνας δεν είναι πρώτης προτεραιότητας, είναι μικρό, αλλά αρκετά αποδοτικό.

Οι δηλώσεις αυτές προκαλούν εκ νέου έντονη ανησυχία για την περιοχή της Ελασσόνας, που προσπαθεί να αναπτύξει και να επεκτείνει το μοντέλο ανάπτυξης που στρέφεται γύρω από τα πιστοποιημένα προϊόντα, αρνάκι και κατσικάκι Π.Ο.Π. και τα αγνά γεωργικά προϊόντα.

Για το λόγο αυτό μετά από εκτενή συζήτηση που προηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας πάρθηκε η απόφαση να ζητηθεί νομική κάλυψη του ζητήματος. Επαναδιατυπώθηκε η κάθετη αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας σε κάθε μορφής εκμετάλλευση των λιγντικών κοιτασμάτων που θα υπονομεύσουν το μέλλον της περιοχής καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον, τον υδροφόρο ορίζοντα, μέσω του Τιταρίσιου ποταμού – παραποτάμου του Πηνειού –  και για τις μελλοντικές γενιές και την ίδια την υγεία και την ασφαλή διαβίωση των κατοίκων της περιοχής.

Ο Δήμος Ελασσόνας θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης των πολιτών και της κοινής γνώμης με  τη συμβολή των βουλευτών του Νομού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΠΕΔ Θεσσαλίας, των φορέων και των οικολογικών οργανώσεων διοργανώνοντας μεταξύ άλλων μια μεγάλη εκδήλωση στην Ελασσόνα με τον χαρακτήρα αυτό.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις