ΕΛΛΑΔΑ

Μετέτρεψαν το ΠΑΣΟΚ σε καφενείο!

Απίστευτοι διάλογοι μεταξύ Βενιζέλου και Χρυσοχοΐδη

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από τον πρόεδρο του κόμματος για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών σημειώθηκε ένα πρωτοφανές φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που είχε ως αποτέλεσμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να διώξει από την αίθουσα τον πρώην υπουργό.

Κατά τη διάρκεια που ο κ. Βενιζέλος έκανε μια ολόκληρη ανάλυση και επανέλαβε τα επιχειρήματα του για την υιοθέτηση μόνο 6 δις μέτρων σε αυτή τη φάση και τα υπόλοιπα 5,5 μετά την εξασφάλιση της επιμήκυνσης, πήρε το λόγο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και τότε ξεκίνησε το απίστευτο επεισόδιο με φράσεις «Άντε από εδώ, κυριολεκτικά άντε από δω», «Όχι εσύ να πας από δώ», «Άει στο διάολο πια με όλα!…»

Στο σημείο αυτό πήρε το λόγο ο κ. Χρυσοχοΐδης και επιτέθηκε λάβρος κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Γιατί τα λες αυτά; Τα 11,5 δις τα ψηφίσαμε εμείς! Και εσύ ήσουν υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης» είπε με ένταση.

«Τι εννοείς τα ψηφίσαμε;» απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ξεκίνησε να εξηγεί: «Ήταν στόχος του μεσοπρόθεσμου και τώρα έπρεπε να τα υλοποιήσουμε. Αλλά έχει αλλάξει η κατάσταση πλέον! Αυτός ο στόχος τέθηκε όταν μιλούσαμε για πρωτογενές πλεόνασμα, όμως τώρα δεν ισχύει πια κάτι τέτοιο, λόγω της ύφεσης, τα εξήγησα και στην τρόικα αυτά».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επέμεινε: «Παίζεις επικοινωνιακά παιχνίδια με τα μέτρα!»

«Ως εδώ Μιχάλη, σταμάτα! Την ίδια στάση κρατάς σε όλα τα θέματα. Το ίδιο έκανες και στην Παιδεία… Υπονομεύεις συνεχώς την παράταξη!» τον διέκοψε ο κ. Βενιζέλος. «Όχι δεν θα σταματήσω και μην μου μιλάς εμένα έτσι», σήκωσε τους τόνους ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Άντε από εδώ, κυριολεκτικά άντε από δω, που θα μου πεις ότι σου μιλάω έτσι» εξερράγη ο κ. Βενιζέλος κατηγορώντας τον Χρυσοχοΐδη ότι τον υπονομεύει διαρκώς.

«Όχι εσύ να πας από δώ. Να ανακαλέσεις πρόεδρε!» απάντησε εκείνος. «Όχι δεν ανακαλώ τίποτα! Φύγε!» επέμεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα ο κ. Χρυσοχοΐδης να φύγει από την αίθουσα σε έξαλλη κατάσταση.

Αφού είχε αποχωρήσει, ο κ. Βενιζέλος ακούστηκε να ξεσπά: «Άει στο διάολο πια με όλα!…». Οι βουλευτές πάγωσαν από την «κοκορομαχία» όπως την χαρακτήρισαν και ήταν προβληματισμένοι από την εσωτερική κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατευθύνθηκε προς την Ιπποκράτους όπου συνέχισε την σύσκεψη με συνεργάτες του (Γεννηματά, Δατσέρη, Πρωτόπαπα κ.α) στους οποίους διηγήθηκε το περιστατικό: «Έδιωξα το Μιχάλη από την ΚΟ. Είναι απαράδεκτος. Επί δύο ημέρες έπαιζε θετικά στην κοινή γνώμη η στάση που κρατήσαμε για το θέμα των 11,5 δισ. Ευρώ και των μέτρων. Εκείνος γνώριζε τη στάση μας αλλά με τις συνεχείς διαφοροποιήσεις του, χάλασε την εικόνα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος που ήταν εμφανώς οργισμένος.

Όπως εκτιμούσαν συνεργάτες του «αν είναι έξυπνος δεν θα διαγράψει το Χρυσοχοΐδη, αλλά είναι προφανές ότι δεν μπορεί πλέον να είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ…».

(iefimerida.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις