ΛΑΡΙΣΑ

Ερώτηση Λαμπρούλη για τις χαμηλές τιμές στο ροδάκινο

«Σε άσχημη κατάσταση βρίσκονται οι παραγωγοί Βιομηχανικού Ροδάκινου σε Πέλλα – Ημαθία – Πιερία – Φλώρινα – Λάρισα, καθώς για ακόμη μια χρονιά δεν γνωρίζουν – και ενώ έχει ξεκινήσει η συγκομιδή – σε τι τιμή πουλάνε τη παραγωγή τους».

Τα παραπάνω επισημαίνει σε ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης μαζί με δύο ακόμη συναδέλφους του.

Στην ερώτηση προστίθεται πως «ηΗ κοροϊδία των διαπραγματεύσεων μέσα στο καλοκαίρι συνεχίζεται από τη νεοσύστατη με τις πλάτες του Υπουργείου «Διαπραγματευτικής Ομάδας», που έτσι και αλλιώς δεν γίνεται σεβαστή, ούτε από τους εμποροβιομήχανους, ούτε και από το ίδιο το Υπουργείο.

Αποδεικνύεται ότι ο ρόλος της ήταν για  νάναι η «στάχτη στα μάτια» των ροδακινοπαραγωγών, που βρίσκονται κάθε χρόνο σε αγωνιστικό αναβρασμό, διεκδικώντας καλύτερες τιμές για το προϊόν τους ιδιαίτερα φέτος σε μια χρονιά με λιγότερη συνολικά παραγωγή συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια .

Οι τιμές, που διαρρέουν οι μεταποιητές βρίσκονται στα περσινά επίπεδα και δεν καλύπτουν ούτε το αυξημένο και για φέτος κόστος παραγωγής.

Είναι ξεκάθαρη και σταθερή η πολιτική όλων των κυβερνήσεων, που ακολουθεί και η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, «βάζοντας πλάτη» και στηρίζοντας ουσιαστικά τους βιομήχανους – μεταποιητές, που κερδοσκόπησαν για μια ακόμη χρονιά, αγοράζοντας το ροδάκινο σε πολύ χαμηλές τιμές από τους παραγωγούς και πουλώντας την παραγόμενη κομπόστα σε πολύ καλύτερες τιμές από τις προηγούμενες χρονιές .

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι οι μεταποιητές-βιομήχανοι, που με τις πλάτες της Πολιτείας παραλαμβάνουν και μεταποιούν και φέτος σε πολύ χαμηλές τιμές τα βιομηχανικά ροδάκινα, αδιαφορούν για την εξόφληση των παραγωγών για τις σοδειές των περασμένων ετών. Κινούνται σταθερά στα πλαίσια  της «ελεύθερης αγοράς», της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, που προωθεί διαχρονικά η ΕΕ και όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, για να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα των εμποροβιομήχανων σε βάρος των παραγωγών, των εργαζόμενων και των καταναλωτών».

Ο Λαρισαίος βουλευτής ερωτά τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα εξής:

Τι μέτρα θα λάβει για το ξεκαθάρισμα των τιμών παραγωγού στο βιομηχανικό ροδάκινο ;

Τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να εξοφληθούν άμεσα οι ροδακινοπαραγωγοί Πέλλας και Ημαθίας από τους βιομήχανους για την παραγωγή των προηγούμενων ετών;

Τι μέτρα για τη στήριξη του χαμένου εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών προτίθεται να πάρει η νέα κυβέρνηση;

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις